Στη Σύσκεψη για την πραγματοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (μέσω Γιαννιτσών) στην Π.Ε. Πέλλας, ο Λάκης Βασιλειάδης: «Μόνο με συστηματική συνεργασία θα βάλουμε το έργο σε ράγες!»
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζή με θέμα τον προαστιακό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας δια μέσου των Γιαννιτσών.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο το οποίο συζητείται εδώ και χρόνια, όμως τόσα χρόνια δεν είχε γίνει επί του πρακτέου κάτι. Συνεπώς, η πρωτοβουλία της Π.Ε. Πέλλας είναι πολύ σημαντική, ενώ και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, το Επιμελητήριο και οι εμπορικοί σύλλογοι όλο αυτό το διάστημα έχουν συστηματικά διεκδικήσει και εξηγήσει την σημασία του έργου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συμμετέχουν όλοι σε ραντεβού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών ώστε να αναλάβει αρχικά το υπουργείο μια μελέτη σκοπιμότητας για να εκκινηθούν ουσιαστικά οι διαδικασίες.
Το θέμα της διασύνδεσης πλέον έχει γίνει πιο εύκολο, καθώς ο προαστιακός της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει ήδη στη Σίνδο και θα προχωρήσει μέχρι τη Γέφυρα, που σημαίνει ότι η απόσταση του έργου μειώνεται.
Η πρωτοβουλία αυτή της Π.Ε. Πέλλας, όπως ανέφερε ο Βουλευτής, με την συμμετοχή όλων των φορέων και των θεσμών της περιοχής γίνεται στο σωστό χρόνο και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία, ώστε να πετύχουμε άμεσα αποτελέσματα. «Είναι σημαντικό να μπορούμε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα να προχωράμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και φυσικά ο κάθε φορέας από την πλευρά του για να μπορέσουμε να κάνουμε το έργο πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την σύσκεψη ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Ο τόπος διψά για σημαντικά αναπτυξιακά έργα. Καθώς η δυσπιστία του κόσμου είναι κατανοητή, όσον αφορά τα μεγάλα έργα, αφού πολλά εκ των οποίων είχαν μείνει στα λόγια για χρόνια. Είναι καιρός να κάνουμε περισσότερες πράξεις. Γι’ αυτό μέσα από τη συστηματική συνεργασία θα καταφέρουμε να βάλουμε το έργο σε ράγες. Πάντοτε, τα μεγάλα έργα είναι αποτέλεσμα κοινής δουλειάς και συνεργασίας. Αναμφίβολα βέβαια, πρόκειται για ένα μακρόπνοο σχέδιο το οποίο θα πάρει χρόνο, αλλά εμείς έχουμε τώρα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες υλοποίησης».
Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου, 2026