Pellanet

Μπορεί να χρειαστούν και 15 χρόνια για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει και 15 χρόνια για να επιστρέψει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, λόγω παρεμβάσεων του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα δικαστήρια.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο ΥΠΕΘΑ ρωτήθηκε εάν μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένας χρόνος για να επιστρέψουν οι δύο έλληνες:

«Σε μία χώρα που δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη και τα δικαστήρια λειτουργούν με εντολή σουλτάνου μπορεί η περιπέτεια των Ελλήνων να κρατήσει και 15 χρόνια», ανέφερε, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι στους δύο έλληνες έχουν αποδοθεί κατηγορίες κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου.

Επίσης, χαρακτήρισε «προσχεδιασμένο» το περιστατικό από πλευράς Τουρκίας, σημειώνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι στρατιωτικοί επέστρεφαν «μετά από πέντε λεπτά».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με τον Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς, χαρακτηρίζοντας τον τούρκο πρόεδρο «τρελό».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο από πλευράς Τουρκίας, τόνισε ότι «υπάρχει πράγματι ένταση» και ότι «μπορεί να θελήσουν να προκαλέσουν», τονίζοντας ωστόσο ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σήμερα σε «απελπιστική κατάσταση».

Κληθείς να απαντήσει εάν είναι καθησυχαστικός απέναντι στον ελληνικό λαό, ξεκαθάρισε ότι δεν καθησυχάζει«Είμαστε σοβαροί. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε. Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης» ανέφερε, αλλά ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει πρόκληση «θα απαντήσουμε όπως πρέπει».

Πηγη:e-dimosio.gr

Δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:31 - 1η θέση σε διαγωνισμό της YMEF κατέκτησε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Πέλλας

12:33 - Για Απόκριες και Κούλουμα η πυξίδα δείχνει και φέτος Σκύδρα

11:22 - ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη

19:35 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

19:33 - Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης