Pellanet

Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται άδικα ενώ οι 8 Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται άδικα ενώ οι 8 Τούρκοι, που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, δεν είναι αιχμάλωτοι και προστατεύονται εδώ από ένα κράτος δικαίου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Την άποψη ότι «οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται άδικα ενώ οι 8 Τούρκοι, που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, δεν είναι αιχμάλωτοι και προστατεύονται εδώ από ένα κράτος δικαίου» εξέφρασε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» fm 104,9, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτηρίζοντας, επίσης, απαράδεκτα» τα όσα ανέφερε περί ανταλλαγής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκης.

Επ' αυτού, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρνει ρύθμιση που απαγορεύει την άδεια αποφυλάκισης σε όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες εκκρεμεί αίτημα έκδοσης σε τρίτη χώρα, όπως η Τουρκία. Συνεπώς, όσον αφορά τους 8 Τούρκους αξιωματικολυς, όταν τελειώσει το 18μηνο τον Απρίλιο θα είχαν όπως όλοι οι άνθρωποι άδεια αποφυλάκισης, αλλά δεν θα τους την δώσει με ειδική ρύθμιση που έρχεται σήμερα. «Να σταματήσει από οποιονδήποτε λοιπόν η λογική "παζαριού" με την Τουρκία εδώ και τώρα -και βλέπουμε αυτή την ύποπτη ρύθμιση σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προαναγγέλλοντας σχετική συζήτηση σήμερα στη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, για την ΠΓΔΜ, ότι «δεν μπορεί η ισχυρή Ελλάδα να φοβάται συμβιβασμό με μικρός κράτος», ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «για άλλη μία φορά χάνεται μια ιστορική ευκαιρία ώστε να επιλυθεί το ζήτημα με ευθύνη των Σκοπίων» ωστόσο υποστήριξε ότι «στη χώρα μας πρώτα ο κ. Καμμένος, μετά ο κ.Μητσοτάκης και τώρα ο κ. Τσίπρας κάνουν πίσω λόγω των συλλαλητηρίων».

Πηγη:dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:31 - 1η θέση σε διαγωνισμό της YMEF κατέκτησε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Πέλλας

12:33 - Για Απόκριες και Κούλουμα η πυξίδα δείχνει και φέτος Σκύδρα

11:22 - ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη

19:35 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

19:33 - Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης