Pellanet

Πολάκης: Μπούρδες όσα λέει ο Γεωργιάδης για τη φαρμακευτική δαπάνη

Στη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

«Τρία ερωτήματα ακούγονται τον τελευταίο καιρό: Θα πάει κανένας φυλακή; Έχετε στοιχεία και τρίτον ποιος έχει; Η κορυφή ενός από τα τρία παγόβουν πάνω στα οποία προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα. Από το 260 εκατ. τα 160 ήταν δημόσια δαπάνη, και τα 100 ήταν ιδιωτική δαπάνη», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε:

«Το 30% της δημόσιας δαπάνης και το 40% της ιδιωτικής αποτελούν μαύρο χρήμα ιδιωτικοποιήσεων, παράνομων φαρμάκων κ.α.»

«Κάποιοι τολμούν να μιλούν για σκευωρία και… μηνύσεις. Να μηνύσετε και τους βουλευτές το 2011 κατέθεσαν ερώτηση στον τότε υπουργό Υγείας. Μπακογιάννη Θεοδώρα. Μηνύστε και τον κ. Σαλμά λέει ότι ο κ. Γεωργιάδης με το που ανέλαβε ανέβασε την τιμή στα φάρμακα και όλα αυτά που λέει για την δαπάνη είναι μπούρδες», τόνισε ο Π. Πολάκης.

«Ο φαρμακοβιομηχανίες και οι Novartis τιμολογούσαν τα φάρμακά τους σε τρεις ακριβές χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία) και έφερναν τις ίδιες στην Ελλάδα, επί συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, είμαστε από τις μοναδικές χώρες που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε τιμή σε σχέση με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εμείς, μέχρι το 2010, πληρώναμε το σύνολο της αναφερόμενης τιμής, αυτό είναι τεράστιο έγκλημα απέναντι στη χώρα. Έτσι, οι φαρμακευτικές μπορούσαν να διαφθείρουν τον διοικητικό μηχανισμό», συμπλήρωσε.

 

[embed]

Πηγη:thestival.gr

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες

10:12 - Σε δωρεά ειδικού οχήματος για παιδιά με αναπηρία στο δήμο Σητείας προχώρησε η Βουλή των Ελλήνων

10:06 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

10:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Πηγές Αραβησσού.

10:02 - ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:07 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ‘Στόμα Υγειές, Νους Υγιής”

10:59 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

10:58 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Β΄ ΣΤΑΣΗ)

10:05 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ”Φυσικοθεραπεία σε όλες τις ηλικίες”

09:59 - Άμεσες απαντήσεις ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η τραγική υπόθεση-φιάσκο της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη