Pellanet

Προαναγγελία Κυρ. Μητσοτάκη για ανασχηματισμό

«Διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση προανήγγειλε ο  Κυρ. Mητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης με δημοσιογράφους στο Ισραήλ. Η αποστροφή του πρωθυπουργού έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είχε πει ένα 24ωρο πριν ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, που ουσιαστικά προανήγγειλε παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα το επόμενο διάστημα, με ορόσημο την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, είπε στους δημοσιογράφους: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Η αναφορά του πρωθυπουργού περί «διορθωτικών κινήσεων» αποκλείει σαρωτικές αλλαγές και δείχνει προς συγκεκριμένες παρεμβάσεις μόνο εκεί όπου έχει εντοπιστεί «πρόβλημα». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», όμως υπάρχουν και διαφορετικές εισηγήσεις. Το άλλο «μοντέλο» λέει, πως από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός διαθέτει τόσο μεγάλη δημοτικότητα –μεγαλύτερη ακόμα και από όταν κέρδισε τις εκλογές– τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, που δεν θα είναι αποτέλεσμα ισορροπιών, που πάντα υπάρχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Ανάμεσα στους υπουργούς που θεωρούνται αμετακίνητοι είναι ο Κυρ. Πιερρακάκης, ο Ν. Δένδιας, η Λίνα Μενδώνη, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης και ο Κ. Καραμανλής. Στα υπόλοιπα υπουργεία δεν μπορούν να αποκλειστούν αλλαγές με μετακινήσεις ή αντικαταστάσεις «πρωτοκλασάτων» υπουργών, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το ποιο «μοντέλο» –διορθωτικό ή σαρωτικό– θα επιλέξει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η φράση πάντως του ίδιου του πρωθυπουργού περί διορθωτικού δείχνει πως οι «αμετακίνητοι» υπουργοί θα είναι περισσότεροι από τους παραπάνω. Βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως θα έχουμε αλλαγές στο υπ. Τουρισμού και στο υπ. Εργασίας, πιθανόν και στο υπ. Ανάπτυξης όπου εξετάζεται το σενάριο του σπασίματος στα δύο. Σε αυτή την περίπτωση βέβαιη πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση του υφυπουργού Ν. Παπαθανάση, ο οποίος και στο θέμα του Ελληνικού έβγαλε πολλή δουλειά. Αλλαγές εξετάζονται και στην επικοινωνιακή ομάδα. Αν προκριθεί το σενάριο αλλαγής του κυβερνητικού εκπροσώπου, με μετακίνηση του Στ. Πέτσα σε κάποιο υπουργείο –ίσως το Εργασίας– ένα από τα πρόσωπα που εξετάζονται είναι του καθηγητή και βουλευτή Χρ. Ταραντίλη.

Αλλα ονόματα βουλευτών που ίσως εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα είναι του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπ. Λιβανού, του βουλευτή Ηρακλείου Μάξ. Σενετάκη, του Καβάλας Μακ. Λαζαρίδη, του Διον. Χατζηδάκη που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως υφυπουργός είτε στο Αμυνας είτε στο Εσωτερικών, αλλά και του Θοδ. Ρουσόπουλου.

Από βουλευτές γένους θηλυκού θα μπορούσε να υπάρξει αξιοποίηση σε θέσεις υφυπουργών κάποιας εκ των δύο Ράπτη –Ζωή και Ελενα– και ίσως της Αννας Καραμανλή, ενώ πάντα εξετάζονται και επιλογές εξωκοινοβουλευτικών στελεχών. Για τη θέση πάντως υφυπουργού στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει συζητηθεί το όνομα της Αλεξάνδρας Σδούκου.

 

 

kathimerini.gr

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ