Pellanet

Σκοπιανό: Νέος – ξαφνικός γύρος διαπραγματεύσεων Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς

Μία ξαφνική τριμερής συνάντηση για το Σκοπιανό ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο σκοπιανός ομόλογός του, Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθούν σήμερα στη Βιέννη για συνομιλίες.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των τριών πλευρών, όπως είχαν προαναγγελθεί από τον Μ.Νίμιτς. Το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Βιέννη με τον Νικολά Ντιμιτρόφ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κοτζιάς επανάφερε τις «κόκκινες» γραμμές της ελληνικής πλευράς ως προς τις διαπραγματεύσεις, κυρίως αναφορικά με το Σύνταγμα της γείτονος χώρας και το ζήτημα του αλυτρωτισμού.

Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μια συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών στη Σόφια στις 15-16 Φεβρουαρίου στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών – μελών της ΕΕ και τον υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Πηγή: cnn.gr

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:34 - Καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας στο Βαρόσι

21:39 - Αναζητώντας την Πέλλα στους παλαιούς χάρτες

21:33 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπό άνδρα στην Πέλλα, με τη ”μέθοδο του λογιστή”

21:27 - Δυναμική η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη BEYOND Expo 2026

20:13 - Συνέντευξη με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Πέλλας, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη στον pellaFm 103,3

16:17 - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026

13:45 - Πέτρινο Σώμα | Stonebody CREO DANCE COMPANY Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας 5 & 6 Ιουλίου 2026 Ώρα 20.00

13:32 - Το κεράσι στο επίκεντρο της γεύσης, της δημιουργίας & της διασκέδασης.

09:45 - Αποκαλυπτήρια μνημείου και μετονομασίας οδού στη μνήμη της πεσούσης εν ώρα καθήκοντος Ανθυπαστυνόμου ε.α. Μαρίας Ζαφείρη στη Σιθωνία Χαλκιδικής

11:53 - Δύο νύχτες, δύο ορχήστρες, μία γιορτή μουσικής