Pellanet

Σουδάν: Συναντήθηκε με απεγκλωβισμένους και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Μητσοτάκης

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επιστρέφοντας από την περιοδεία του σε Καβάλα και Ξάνθη, με στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Σουδάν και τους συνεχάρη για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επιστρέφοντας από την περιοδεία του σε Καβάλα και Ξάνθη, με στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Σουδάν και τους συνεχάρη για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε επίσης με ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν και τους ευχήθηκε να τελειώσει γρήγορα η σύρραξη ώστε να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με την ασφαλή επιστροφή του C-130 από το Χαρτούμ, η επιχείρηση διάσωσης των Ελλήνων συμπολιτών μας οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στον εμφύλιο πόλεμο στο Σουδάν.

Θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, για την άρτια οργάνωση αυτής της σύνθετης αποστολής. Πάντα σε συνδυασμό και με άλλες φίλες χώρες καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όσους συμπολίτες μας ήθελαν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη, καθώς και έξι -αν δεν κάνω λάθος- τετράποδους φίλους μας οι οποίοι και αυτοί επέστρεψαν μαζί με την οικογένειά τους.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, ασχέτως το πού αυτοί βρίσκονται. Και εύχομαι αυτή η μεγάλη περιπέτεια στο Σουδάν να τελειώσει σύντομα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους.

Οι Ένοπλές μας Δυνάμεις, για ακόμη μία φορά, μάς έβγαλαν ασπροπρόσωπους και φρόντισαν για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της σύνθετης επιχείρησης».

Το αεροσκάφος μετέφερε στην Ελλάδα από το Σουδάν 39 άτομα, εκ των οποίων 20 είναι Ελληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους.

ΠΗΓH

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:35 - ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

10:31 - ΕΔΕΣΣΑ: 2η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΦΡΑΓΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

10:27 - ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ -ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

10:24 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη με τον Πρέσβη του Κράτους του Κατάρ

10:21 - Επιπρόσθετες εργασίες αποκατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

23:38 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ-2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

11:50 - Διεξαγωγή Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών

11:35 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας – Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου

10:41 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:36 - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολικές μονάδες σε περιοχές της Ημαθίας