Pellanet

Στ.Θεοδωράκης για αξιολόγηση: Γιατί χαίρονται οι υπουργοί και χαμογελούν, φορολογούμενε;

«Παραφράζοντας τον κ. Χουλιαράκη θα λέγαμε: ''Καλύτερα μια κακή συμφωνία τώρα, παρά μια χειρότερη αργότερα. Με αυτή τη σκέψη, καλωσορίζουμε την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο''» τονίζει σε κείμενό του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνει: «Καλωσορίζουμε και τους υπουργούς που χαίρονται. Ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ευχαριστημένος με τη συμφωνία. Προφανώς αντλεί ικανοποίηση από το γεγονός ότι δεν πούλησε όλη τη ΔΕΗ για 45 εκατομμύρια ευρώ, όπως έκανε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και δεν νομοθέτησε νέα περικοπή συντάξεων, όπως έκανε στην προηγούμενη αξιολόγηση».

«Ο πήχης έχει τεθεί πολύ χαμηλά. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν ήδη προνομοθετήσει δημοσιονομικές περικοπές μέχρι το 2023, οι συντάξεις θα μειωθούν ξανά το 2019 και οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου ίσως και νωρίτερα από το 2020. Η κυβέρνηση όμως πανηγυρίζει, επειδή, λέει, τελείωσαν τα δημοσιονομικά μέτρα! Δέσμευσαν τη χώρα και για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει – όπως το πάγωμα συντάξεων μέχρι το 2023- πανηγυρίζουν όμως για την έξοδο από τα μνημόνια! Από το 2015 πληρώνουμε ακριβά τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Τους λέγαμε ότι οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο των αξιολογήσεων δημιουργούν αβεβαιότητα στην οικονομία και δυναμιτίζουν την ανάπτυξη. Τελικά το παραδέχθηκαν και οι οικονομικοί φωστήρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» σημειώνει στο κείμενό του ο Σταύρος Θεοδωράκης και προσθέτει:

«Καήκαμε, φώναξε και ο Τσακαλώτος. Δυστυχώς, τώρα πια, δεν είναι οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης η βασική πηγή αβεβαιότητας στην οικονομία. Είναι ο ιδιότυπος ταξικός πόλεμος που κήρυξε στη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους, στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Τώρα πια, είναι η ίδια η κυβέρνηση η βασική πηγή αβεβαιότητας. Η κοινωνία, οι μικρομεσαίοι, η επιχειρηματική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται. Έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδημάτων. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν. Τρία χρόνια διαχειρίζονται την υπογεγραμμένη σύμβαση του Ελληνικού και οι μόνες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν είναι …στην ΕΡΤ και στον ιδιωτικό τομέα θέσεις μερικής απασχόλησης των 300 ευρώ».

«Η στρατηγική τόνωσης των εξαγωγών περιορίζεται στην εξαγωγή βλημάτων και τα μόνα εισοδήματα που φουσκώνουν είναι των κολλητών και των μεσαζόντων. Ο στόχος για ανάπτυξη συνεχώς χαμηλώνει. Διευρύνεται διαρκώς το χάσμα μεταξύ του βιοτικού μας επιπέδου και των άλλων Ευρωπαίων της ευρωζώνης. Αλλά πληρώνουμε ρεύμα σε τιμές Σουηδίας. Ο ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συγχαίρουν την Ελλάδα για τη συλλογή φόρων. Και οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αποχωρούν από την Ελλάδα για τον ίδιο λόγο. Η δίκαιη ανάπτυξη της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη των φόρων και αναδιανομή φτώχειας και μιζέριας.Με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης βγαίνουμε όντως από τα χρηματοδοτούμενα μνημόνια. Και μπαίνουμε στα μνημόνια χωρίς λεφτά» καταλήγει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ