Pellanet

Στ. Θεοδωράκης: «Κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί τη σύγκρουση με το ΔΝΤ»

«Κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί γιατί, αυτή ειδικά τη στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες. Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;». Αυτό το ερώτημα έθεσε, μιλώντας από τις Βρυξέλλες στε ραδιοφωνική εκπομπή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μια χώρα για να παραμείνει δυνατή πρέπει να κάνει τις σωστές συμμαχίες και όχι να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι «η εθνική πολιτική δεν πρέπει να καθορίζεται από ιδεολογήματα». Όπως εξήγησε «η κόντρα του ΔΝΤ με τους Γερμανούς, που δεν θέλουν με τίποτα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε, επίσης, ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θα πρέπει να μείνουν στα λόγια, αλλά θα πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και να απορροφήσουν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν.

«Οι τοπικοί πληθυσμοί πρέπει να νιώσουν ασφάλεια σε μια ενωμένη και δυνατή Ευρώπη και αυτό θα τους επιτρέψει να παρέχουν φροντίδα στους πρόσφυγες και μετανάστες», ήταν η βασική επισήμανση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τους ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, όπως ανέφερε ο ίδιος και προσέθεσε: «Αυτό πρέπει να είναι και το μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης: Οι νησιώτες και οι κάτοικοι στα σύνορα και τις πόλεις συμπεριφέρθηκαν μέχρι σήμερα υπεύθυνα παρότι η κυβέρνηση δε μπόρεσε να συντονίσει τις προσπάθειές τους και να χαράξει μια εθνική στρατηγική στο μείζον θέμα του προσφυγικού».

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;

21:00 - Άγριο φονικό στην Εύβοια: Του πήρε το σπίτι σε πλειστηριασμό, τον σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε

20:26 - Χανιά: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός

19:05 - Ο Μασκ διαφώνησε με τον Τραμπ για τους δασμούς -Είδε την Tesla να καταρρέει και του ζήτησε να δεχθεί την πρόταση Λάιεν

15:40 - Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Σε αναστολή τέθηκε ο γιατρός που πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι»

15:32 - Θεσσαλονίκη: 38χρονος έπεισε 13χρονη να εγκαταλείψει το σπίτι της και αποπειράθηκε να ασελγήσει εις βάρος της

14:50 - Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τραπεζικές μετοχές

13:36 - ΗΠΑ: Με αυτή τη φόρμουλα υπολόγισε η κυβέρνηση Τραμπ τους δασμούς για κάθε χώρα