Pellanet

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

«Προς οριοθέτηση οι περιοχές της ΠΕ Πέλλας για αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν (Αλμωπία, Σκύδρα, Αραβησσός)».

Αίτημα νέας ενίσχυσης για τους Δήμους Σκύδρας & Πέλλας

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Κ. Κατσαφάδο σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα για τις πλημμύρες του Ιανουαρίου 2023 σε Σκύδρα και Αλμωπία καθώς και στην Αραβησσό τον Ιούνιο του ίδιου έτους, όπου υπήρξαν αρκετές καταστροφές σε περιουσίες και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αποκατάστασης είχε εκκινηθεί η διαδικασία για κρατική αρωγή σε όσους είχαν δηλώσει την ζημία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν συλλέξει τα δικαιολογητικά και είχαν οριοθετήσει τις περιοχές που επλήγησαν.

Τώρα πλέον έχει καταθέσει η Περιφέρεια όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν για τις επιχειρήσεις, ενώ έχει σταλεί η ΚΥΑ για εισήγηση στην ΓΔΟΥ και αναμένεται η οριοθέτηση, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για τους Δήμους είχαν εγκριθεί αποζημιώσεις, τόσο για την αποκατάσταση των υποδομών των Δήμων όσο και για τα οικίες των πληγέντων. Ωστόσο, καθώς οι ζημίες στις υποδομές ήταν μεγάλες, ο Βουλευτής ζήτησε στο πλαίσιο της συνάντησης από τον υφυπουργό, την έγκριση περεταίρω ενίσχυσης για τους Δήμους Σκύδρας και Πέλλας, με βάση καινούριων αιτημάτων για την αποκατάσταση των υποδομών και της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Από την αρχή, παρακολουθώ το ζήτημα αυτό στενά και προχωράω σε ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει η διαδικασία για την αποζημίωση των πληγέντων επιχειρήσεων και στη συνέχεια, να δοθεί περεταίρω ενίσχυση στους Δήμους Σκύδρας και Πέλλας για την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών και της αντιπλημμυρικής προστασίας».

 

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ