Pellanet

Θεσσαλονίκη: Τα μεγάλα έργα και η ανάπτυξη στο επίκεντρο των συσκέψεων φορέων με Μητσοτάκη

Τις μελέτες για τις πλατείες Διοικητηρίου και Ελευθερίας, τους στάβλους Παπάφη και ένα φιλόδοξο σχέδιο για τις αναπλάσεις γύρω από τον άξονα του Μετρό, πέραν από τους σταθμούς, παρουσίασε στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οπως είπε ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων στο Διοικητήριο ενόψει της 85ης ΔΕΘ, «το έργο του Μετρό ολοκληρώνεται και ο δήμος Θεσσαλονίκης έρχεται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αναπλάσεις που ξεκινούν γύρω από σταθμούς που ξεκινούν από τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας και φτάνουν μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει ένα ριμέικ για την πόλη μας και θα αλλάξει όλο τον αστικό ιστό». Επίσης, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί είδαν «πραγματικά ζεστά» αυτή την προοπτική.

Σαββάκης, πρόεδρος του ΣΒΕ: «Η μεταποιητική βάση της χώρας δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές»
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τέσσερις δέσμες προτάσεων που είναι οι εξής:

Μείωση λειτουργικού κόστους,
Παραγωγικές επενδύσεις για τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων,
Αγορά εργασίας και
Καινοτομία - ψηφιακός μετασχηματισμός - «πράσινη» μετάβαση.
«Η επαναφορά της χώρας στην ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία σύγχρονου κράτους, στο οποίο θα δραστηριοποιούνται χωρίς εμπόδια δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Σαββάκης.

Ακόμη επισήμανε: «Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις από τώρα και στο εξής θα πρέπει να στοχεύσουν στη δημιουργία ισχυρής επιχειρηματικής βάσης, με τη βιομηχανία και την μεταποίηση στο επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας. Μετά από δύο απανωτές κρίσεις, η μεταποιητική βάση της χώρας δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές. Πλέον, όμως, απαιτείται η θεσμοθέτηση μέτρων για την επανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και για την επαναφορά της σε τροχιά ανάπτυξης».

Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου: Φοβόμαστε το ντόμινο των λουκέτων
«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης και τα χρήματα τα οποία ξοδεύτηκαν, φοβάμαι ότι θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο που δεν θα τα βγάλει πέρα στη δουλειά του και του χρόνου», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

«Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει πάνω στο εμπόριο και να μην χάσουμε ούτε ένα συνάδελφο», ανέφερε. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν φοβάται λουκέτα, υπογράμμισε: «Εμείς δεν φοβόμαστε τα λουκέτα που βλέπουμε σήμερα, γιατί δεν είναι ο κανόνας. Φοβόμαστε το ντόμινο των λουκέτων, το οποίο φοβάμαι ότι θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο και μετά. Γιατί αν ξεκινήσει το ντόμινο των λουκέτων, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας».

Θεοτόκης, γ.γ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου: Να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων
Ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κλεόβουλος Θεοτόκης, έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι τουριστικές επιχειρήσεις όλων των βαθμίδων και τα καταστήματα εμπορίου και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συνεχιστεί η στήριξη αυτών των επιχειρήσεων.

Τόνισε πως, μέχρι τώρα τα περισσότερα χρήματα από τις ενισχύσεις δόθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις και υπάρχει μια αναντιστοιχία.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, 2021


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.