Pellanet

Βενιζέλος: Ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στην πλήρη υποταγή

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι καλοδεχούμενη η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση της Εξεταστικής, «για να γίνουν γνωστές οι ανυπολόγιστες αναπτυξιακές επιπτώσεις της κυνικής μεταστροφής της κυβέρνησης, που έγινε "ούλτρα" μνημονιακή».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ακόμα για «σενάρια Τσίπρα και όχι σενάρια Βαρουφάκη», αλλά και για «ένα σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην πλήρη υποταγή της χώρα με ένα τρίτο μνημόνιο "πλας" και ένα τέταρτο που θα είναι στο διηνεκές».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το πρώτο επτάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως τραγικό, σημειώνοντας, ότι «η εμβληματική οικονομική επίπτωση και ο απόλυτος έλεγχος των ξένων, είναι εικόνα καταθλιπτική».

«Άλλο μία κυβέρνηση να έχει εναλλακτικά σχέδια, εναλλακτικό σχέδιο "Βήτα", για καλού κακού - και τέτοια πάντα υπάρχουν - και άλλο να ετοιμάζεις και να υιοθετείς ένα πλάνο ως επιλογή πολιτικής γραμμής, σε βάρος των θεσμών και της προοπτικής της χώρας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «επικίνδυνα και αδίστακτα παιχνίδια με τους θεσμούς που αλλοιώνουν τον πυρήνα της δημοκρατίας», ενώ υποστήριξε ότι ήταν μια κομματική πρωτοβουλία και μια προσπάθεια «να ανατρέψει την ηττοπάθειά του με ένα παιχνίδι κατά των θεσμών».

«Ήταν μια κομματική εκδήλωση ανάλογης αισθητικής, με αυτήν που είχε διοργανώσει η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για το επονείδιστο χρέος»,σημείωσε.

 

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!