Pellanet

Βενιζέλος: Ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στην πλήρη υποταγή

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι καλοδεχούμενη η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση της Εξεταστικής, «για να γίνουν γνωστές οι ανυπολόγιστες αναπτυξιακές επιπτώσεις της κυνικής μεταστροφής της κυβέρνησης, που έγινε "ούλτρα" μνημονιακή».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ακόμα για «σενάρια Τσίπρα και όχι σενάρια Βαρουφάκη», αλλά και για «ένα σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην πλήρη υποταγή της χώρα με ένα τρίτο μνημόνιο "πλας" και ένα τέταρτο που θα είναι στο διηνεκές».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το πρώτο επτάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως τραγικό, σημειώνοντας, ότι «η εμβληματική οικονομική επίπτωση και ο απόλυτος έλεγχος των ξένων, είναι εικόνα καταθλιπτική».

«Άλλο μία κυβέρνηση να έχει εναλλακτικά σχέδια, εναλλακτικό σχέδιο "Βήτα", για καλού κακού - και τέτοια πάντα υπάρχουν - και άλλο να ετοιμάζεις και να υιοθετείς ένα πλάνο ως επιλογή πολιτικής γραμμής, σε βάρος των θεσμών και της προοπτικής της χώρας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «επικίνδυνα και αδίστακτα παιχνίδια με τους θεσμούς που αλλοιώνουν τον πυρήνα της δημοκρατίας», ενώ υποστήριξε ότι ήταν μια κομματική πρωτοβουλία και μια προσπάθεια «να ανατρέψει την ηττοπάθειά του με ένα παιχνίδι κατά των θεσμών».

«Ήταν μια κομματική εκδήλωση ανάλογης αισθητικής, με αυτήν που είχε διοργανώσει η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για το επονείδιστο χρέος»,σημείωσε.

 

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3