Pellanet

Βούτσης για αύξηση ΦΠΑ στα νησιά: Στα όρια αντισυνταγματικότητας

Πάρα πολύ προβληματικό μέτρο, στα όρια αντισυνταγματικότητας, χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο πρόεδρος της Βουλής. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κ. Βούτσης σχολίασε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου που έκανε λόγο για αντισυνταγματικό, εγκληματικό μέτρο.

«Δεν θα το έλεγα με τέτοιους τόνους όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος. Είναι σαφές ότι είναι πάρα πολύ προβληματικό αυτό το μέτρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

allowfullscreen="">

Στο ερώτημα αν είναι αντισυνταγματικό ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Είναι στα όρια. Βεβαίως» και πρόσθεσε: «Η νησιωτικότητα δεν έχει αναγνωριστεί μόνο στο ελληνικό Σύνταγμα σαν μία ιδιαιτερότητα. Είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων, με αποτέλεσμα πάρα πολλά νησιά ή νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς».

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Τι κάνουμε; Πηγαίνει καλύτερα η οικονομία και αίρονται αυτά τα μέτρα συν τω χρόνω. Αυτό κάνουμε».

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας