Pellanet

Χατζηδάκης: Ο κατώτατος μισθός δεν θα μείνει στην αύξηση του 2% – Ξεκινούν διαβουλεύσεις

Την εκκίνηση της διαδικασίας για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού, μετά την αύξηση κατά 2%, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022, προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚAΪ 100,3 τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει για τον κατώτατο μισθό ότι δεν θα μείνει στο 2%. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, με στόχο να καταλήξουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στον νέο κατώτατο μισθό», διευκρινίζοντας ότι επιδίωξη είναι οι διαδικασίες να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο.

Τόνισε, δε, ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος προβλέπει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά ινστιτούτα, με το ΚΕΠΕ, με την ΤτΕ, με την ανεξάρτητη αρχή εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, όπως επανέλαβε, η διαδικασία θα ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για περίπου 225.000 αποφάσεις για έκδοση συντάξεων, «που είναι ρεκόρ όλων των εποχών του ΕΦΚΑ και μάλιστα πολύ καλύτερη επίδοση από οποιαδήποτε άλλη που υπήρχε ποτέ». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 2019 εκδόθηκαν 130.000 αποφάσεις για απονομή συντάξεων, το 2020 161.000 αποφάσεις και το 2021 περίπου 225.000 αποφάσεις, «που σημαίνει αύξηση κατά 73% σε σχέση με το 2019». «Δεν πανηγυρίζουμε γι' αυτό. Όμως, φαίνεται το μέγεθος της προσπάθειας. Επίσης, τα συστήματα τα οποία έχουμε θέσει σε εφαρμογή, αρχίζουν να αποδίδουν και πιστεύω ότι, αν δεν μας δυσκολέψει ο κορονοϊός, θα πάμε καλύτερα από εδώ και πέρα, διότι η μισή πρόοδος που επετεύχθη στις εκκρεμείς συντάξεις, επετεύχθη από τον Σεπτέμβριο και μετά, από τότε που μπήκαν μπροστά πλήρως τα καινούργια συστήματα για την απονομή των συντάξεων», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιανουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ