Pellanet

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΔΑΣΑΚΙ» ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b908 %ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b907

Με πανηγυρικό τρόπο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι, μετά από τέσσερα χρόνια που παρέμεινε κλειστό. Για την ιστορία, η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου ολοκληρώθηκε το 2002 και η λειτουργία του σταμάτησε το 2012 λόγω των σημαντικών φθορών που σημειώθηκαν. Για τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα η επαναλειτουργία του. Και το πέτυχε!

%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b905 %ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b904

Η αυλαία άνοιξε με την εκδήλωση «Ακρίτεια 2016» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας και Περιχώρων «Ακρίτες», παρουσία πλήθους κόσμου. Η έναρξη της νέας περιόδου για το Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι πραγματοποιήθηκε με τον καθιερωμένο Αγιασμό.

%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b902 %ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b901

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή έδωσε το παρόν και τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, για την οποία δούλεψαν πολύ οι «Ακρίτες». Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έδωσε το σύνθημα και αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας. Ένας χώρος που θα φιλοξενήσει τα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα της περιοχής μας. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Συλλόγους να αγαπήσουν αυτό το Ανοιχτό Θέατρο και να του δώσουν την αίγλη που του αξίζει. Τέλος, σημείωσε ότι αυτός ο χώρος θα μείνει ως παρακαταθήκη σε όλους τους Συλλόγους (Πολιτιστικούς, Μορφωτικούς, Θεατρικούς, Μουσικούς κ.α.) οι οποίοι θα έχουν το δικό τους «σπίτι» για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους.

%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b901 %ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b906

Όσον αφορά στην τεχνική περιγραφή του έργου, τοποθετήθηκε συνθετικό δάπεδο που αντέχει στον ήλιο, το νερό και τη φωτιά. Επίσης, αντικαταστάθηκαν τα ξύλινα καθίσματα με σιδερένια που έχουν μεγάλη αντοχή στα φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα, συμπληρώθηκε η μεταλλική βάση του Θεάτρου με επιπρόσθετες δοκούς σιδήρου, ώστε να γίνει ασφαλέστερη η κατασκευή και να αντέχει περισσότερο στο βάρος και τον χρόνο. Βάφτηκε όλη η κατασκευή του κτιρίου και τοποθετήθηκαν σιδερένιες πόρτες στις δύο κεντρικές εισόδους του Θεάτρου ώστε να ελέγχεται ο χώρος. Αντικαταστήθηκαν τα φθαρμένα φωτιστικά με νέους προβολείς και η ηλεκτρολογική υποδομή αυξάνοντας τον φωτισμό κατά 30%, χάρη στους ηλεκτρολόγους του Δήμου οι οποίοι ταχύτατα ολοκλήρωσαν τις εργασίες και τους οποίους συνεχάρη ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος για την αποτελεσματικότητά τους. Τέλος, καθαρίστηκε όλος ο χώρος πέριξ του Θεάτρου για λόγους ασφαλείας και αισθητικής.

Το κόστος της συντήρησης και επισκευής του Ανοιχτού Θεάτρου στοίχησε 50.000 ευρώ κατόπιν δημοπράτησης (Τεχνικό Πρόγραμμα 2015), ενώ τα καθίσματα στοίχησαν 12.000 ευρώ (Τεχνικό Πρόγραμμα 2016).

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά