Pellanet

Αρχαίο τάφο με κοσμήματα ανακάλυψαν τυχαία νεαροί στο Ζαγόρι

Έναν ασύλητο τάφο στο Σκαμνέλι Ζαγορίου ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων τοποθετείται στα Βυζαντινά χρόνια, εντόπισε ομάδα νεαρών, δίπλα από ένα γήπεδο μπάσκετ.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο, λόγω των βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα, έχει υποστεί διάβρωση και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα η υποχώρηση τους εδάφους να αποκαλύψει τον αρχαίο τάφο.

Οι νεαροί που έπαιζαν μπάσκετ, είδαν σε πολύ μικρή απόσταση από το γήπεδο μία μεγάλη πέτρινη πλάκα, όπως λέει ο 18χρονος φοιτητής Νίκος Τσουμάνης και η περιέργεια τους οδήγησε να την σηκώσουν.

Οι νεαροί δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς κατάλαβαν ότι πρόκειται για ασύλητο τάφο όπου εκτός από τα οστά υπήρχαν μέσα κοσμήματα, όπως δακτυλίδια και βραχιόλια, καθώς και άλλα κτερίσματα. Οι νεαροί ενημέρωσαν αμέσως το αστυνομικό τμήμα των Κήπων Ζαγορίου, ενώ στη συνέχεια έφτασε κλιμάκιο αρχαιολόγων, οι οποίοι σφράγισαν τον τάφο.

 

Δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025