Pellanet

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης “Πριν από τη μεγάλη πρωτεύουσα” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, ώρα 11:30 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

 Η έκθεση περιλαμβάνει πέντε ενότητες από την προϊστορία μέχρι την ίδρυση της πρωτεύουσας, που παρουσιάζουν διαχρονικά την ανθρώπινη παρουσία ενταγμένη στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής της Πέλλας. Οι ενότητες της έκθεσης, εκτός από την πρώτη, στην οποία παρουσιάζεται η γεωμορφολογική εξέλιξη της περιοχής, ακολουθούν τις αρχαιολογικές περιόδους χωρίς να ταυτίζονται απόλυτα με αυτές. Σε κάθε ενότητα αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναδύθηκαν στις κοινωνίες των οικισμών της περιοχής της Πέλλας σε κάθε περίοδο και αποτυπώθηκαν στον υλικό τους πολιτισμό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην παρουσίαση της διαχρονικής κατοίκησης του Αρχοντικού, που ήταν το κέντρο της περιοχής πριν από τη μεγάλη πρωτεύουσα.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:56 - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ !

13:12 - Ενημερωτική εκδήλωση για τη «Στεφανιαία νόσο – Η πρόληψη είναι το κλειδί για την υγεία της τρίτης ηλικίας»

12:58 -  ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΈΔΕΣΣΑΣ (ΦΟΕ & 1000 ΠΕΥΚΑ)

13:11 - Δυο φρέσκα πρόσωπα μπαίνουν στον πολιτικό διάλογο στο Δήμο Πέλλας 

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»