Pellanet

Εκδήλωση Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών “Η Πέλλα”

Την Κυριακή 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα» ''1ο Καλοκαιρινό Φεγγάρι'' στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών σ' ένα ταξίδι στο χρόνο και την παράδοση, μέσα από δημοτικά τραγούδια, μελωδίες, παραδοσιακούς χορούς και έθιμα απ' όλες τις περιοχές της χώρας μας. Η πρόεδρος του Ομίλου, Λεμονιά Χρυσανθίδου παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και το γεγονός ότι ο Σύλλογος δεν έχει πάρει χρηματοδοτήσεις για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και είπε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί ιστοσελίδα, απευθύνοντας κάλεσμα και σε παλιούς χορευτές και μέλη που τυχόν έχουν υλικό που θα βοηθήσει στην οργάνωση του site. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους. Το πρόγραμμα των επιδείξεων, περιελάμβανε τα παιδικά τμήματα, με χοροδιδάσκαλο την Αναστασία Κεχαγιά και χορούς όπως τον ''Ταπεινό'', ''Αλωνιώτικο, ''Ζάραμο'', 'Ζωναράδικο'' και ''Τσάμικο''. Το εφηβικό τμήμα, υπό τον χοροδιδάσκαλο Ορέστη Στοιωάννου, παρουσίασε χορούς από τη Μακεδονία. Το μεγάλο τμήμα χόρεψε και τραγούδησε με ρυθμούς της Βόρειας Θράκης. Συνόδευσαν με το τραγούδι, τους χορούς, οι: Χρυσή Κασαπούδη, Δήμητρα Τραιούτση, Μαρία Ηρωίδου και Χρύσα Νικέζη. Επιπλέον, στο φουαγέ του Πνευματικού Κέντρου λειτουργεί μία εκπληκτική έκθεση με τις εργασίες του τμήματος ζωγραφικής έως 30 Μαΐου 2012.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!