Pellanet

Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην Ερμούπολη της Σύρου

Η Βουλή των Ελλήνων οργανώνει έκθεση με εικαστικά έργα τέχνης στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Η έκθεση με τίτλο «Από τις φλόγες του Αγώνα. Αθήνα – Ερμούπολη: η αναγέννηση της Ελλάδας»,  άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Κυριακή 8 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σε αυτήν παρουσιάζεται η εθνική Παλιγγενεσία στο πεδίο των εικαστικών τεχνών της απελευθερωμένης Ελλάδας, όπως παραδειγματικά οπτικοποιείται στην Αθήνα και στην Ερμούπολη του Νεοκλασικισμού.

Τα έργα (ελαιογραφίες, υδατογραφίες, χαρακτικά) προέρχονται από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων και την φιλελληνική Συλλογή Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη.

Την επιμέλεια της έκθεσης, που συνοδεύεται από πλήρως εικονογραφημένο κατάλογο, έχει ο Θοδωρής Κουτσογιάννης, έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά