Pellanet

Επιταγές από τη Γιορτή Αγάπης του δήμου Γιαννιτσών παρέδωσε ο δήμαρχος Γιαννιτσών

Το ανθρώπινο πρόσωπο του δήμου Γιαννιτσών έφερε στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά η δημοτική Αρχή κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της, για μια κοινωνική πολιτική ουσίας και αποτελέσματος. Συγκεκριμένα την Πέμπτη το πρωί, 9 Απριλίου, έλαβε χώρα στο γραφείο του δημάρχου, η τελευταία πράξη της πρωτοβουλίας που έχει ξςκινήσει τα δύο τελευταία χρόνια ο δήμαρχος και η Αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη κοινωνικών ιδρυμάτων που φιλοξενούν και φροντίζουν παιδιά. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας διοργανώνει κάθε χρόνο τις παραμονές Χριστουγέννων μια σειρά από εκδηλώσεις με τίτλο «Γιορτή Αγάπης» που έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των παραπάνω ιδρυμάτων.
Οι τελευταίες εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και στο Ίδρυμα «Παναγία η Οδηγήτρια» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών.
Σε μια ζεστή και γεμάτη αγάπη, συνάντηση την Πέμπτη το πρωί, ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου παρέδωσε δύο επιταγές στα παραπάνω ιδρύματα και συγκεκριμένα στην πρόεδρο του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» κ. Δανιηλίδου επιταγή ποσού 4.000,00 ευρώ και στον ιερέα Χ. Χαραλαμπίδη υπεύθυνο του Ιδρύματος «Παναγία η Οδηγήτρια» επιταγή ποσού 2.000,00 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν τα περασμένα Χριστούγεννα στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη «Γιορτή Αγάπης» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών και την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας. Δημιουργίες των παιδιών των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του δήμου Γιαννιτσών, πουλήθηκαν στους εκατοντάδες δημότες που έδωσαν το παρόν στις εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας ότι η τοπική κοινωνία έχει ευαισθησίες και έντονα τα συναισθήματα αγάπης για τα παιδιά, με μοναδικό αντάλλαγμα ένα γλυκό χαμόγελο από αυτά. Βέβαια σημαντικότατη ήταν και η συμβολή των εθελοντών στην προσπάθεια αυτή που φρόντισαν ώστε όλα να λειτουργήσουν άψογα ώστε το κοινό αλλά και οι πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων να νιώσουν άνετα και φιλικά.
Λίγο πριν την παράδοση των επιταγών η κα Δανιηλίδου αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο και τους συνεργάτες του, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» που είναι ποικίλες και στοχεύουν στην καλύτερη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση των μικρών παιδιών που στερήθηκαν την οικογενειακή ζεστασιά από πολύ μικρή ηλικία. Δήλωσε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι συνεργάτες και οι εθελοντές στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» και προσκάλεσε το δήμαρχο και τους συνεργάτες του να το επισκεφθούν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στη διάρκεια και μετά τη γιορτή του Πάσχα.
Εντυπωσιασμένος από τη φιλοξενία και της ζεστασιά που συνάντησε στα Γιαννιτσά την περίοδο των εκδηλώσεων για τη «Γιορτή Αγάπης» δήλωσε ο διευθυντής του παραπάνω ιδρύματος κ. Θωμάς Ίσαρης ο οποίος επισήμανε ότι και τα παιδιά του Χωριού έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την παραμονή τους στα Γιαννιτσά.
Στη δύναμη και τη βοήθεια του Θεού αλλά και τη στήριξη από του ανθρώπους στάθηκε στη σύντομη τοποθέτησή του ο π. Χαρίτων Χαραλαμπίδης ευχαριστώντας και αυτός με τη σειρά του το δήμο Γιαννιτσών γι' αυτή την πρωτοβουλία αγάπης.
Ο δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Νικόλαος Παπανικολάου απευθυνόμενος στους καλεσμένους του έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στις δράσεις του δήμου στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντικό κομμάτι για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των δημοτών, κυρίως των παιδιών αλλά και από την προσπάθεια των εθελοντριών που έδωσαν τον εαυτό τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων. «Ευθύνη και χρέος μας είναι να στηρίζουμε κοινωνικές δράσεις ειδικά όταν απευθύνονται στα παιδιά για τα οποία η αγάπη και η φροντίδα είναι μέλημα όλων μας, ως άνθρωποι αλλά και ως εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παπαδημητρίου Δημήτριος στη σύντομη παρέμβασή του έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των δημοτών και ειδικά των παιδιών για θέματα αλληλεγγύης και συμμετοχής σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Μίλησε για την προσπάθεια που έγινε και που είχε πολύ θετικά αποτελέσματα και τόνισε ότι η φροντίδα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα παιδιά, αποτελεί χρέος και ανθρώπινη ανάγκη για ενεργούς και συνειδητοποιημένους πολίτες. Επίσης ειδική αναφορά έκανε στη προσπάθεια ανάδειξης του εθελοντισμού, που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στις σύγχρονες κοινωνίες. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις εθελόντριες κα Χριστίνα Μάγγου καθώς και τις κυρίες Παπαδοπούλου Αναστασία και Γιαντζή Βιργινία που ήταν παρούσες στην τελετή, τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Δημήτριο Καραϊσκάκη, τους δασκάλους και μαθητές των σχολείων, τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, και ευχήθηκε τα καλύτερα για τα παιδιά των παραπάνω ιδρυμάτων.
Στην τελετή παράδοσης των Επιταγών παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ξανθόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γεώργιος Τσαπαρίδης. 

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου, 2009


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook