Pellanet

Με ιδιαίτερη χαρά γνωστοποιούμε την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Γέσιου ‘’Ο Μακεδονικός Αγώνας και η Έδεσσα’’

Το Μουσείο, που με αγάπη και γενναιοδωρία, δημιούργησε ο δωρητής και ιδρυτής Χρίστος Γέσιος, αποτελεί έναν πολύτιμο χώρο μνήμης αφιερωμένο στον σπουδαίο αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση  της Μακεδονίας. Μέσα από την ιστορική αφήγηση και τα εκθέματα που φιλοξενεί το Μουσείο ο επισκέπτης  αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα και τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Μακεδονικός Αγώνας στην προσάρτηση της Μακεδονίας στο Ελληνικό κράτος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στη συμβολή της περιοχής της Έδεσσας και των κατοίκων της στην έκβαση του Αγώνα.

Το Μουσείο Γέσιου κατόπιν συνεννόησης διαθέτει, στο δεύτερο (2ο) όροφο, ειδικά διαμορφωμένη και τεχνολογικά εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων για ποικίλες χρήσεις, όπως εκθέσεις, ομιλίες, προβολές και συνέδρια, ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου. Επιπροσθέτως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα λειτουργήσει και άλλος χώρος για τη διεξαγωγή περιοδικών εκθέσεων.

Ο Ιδρυτής και η Διοίκηση εύχονται το Μουσείο Γέσιου να αποτελέσει έναν πολύτιμο χώρο μνήμης και διάδοσης της ιστορικής αλήθειας, όσο και έναν ενεργό πυρήνα πολιτιστικών δράσεων.

Ωράριο λειτουργίας: 10:00-17:00, εκτός Δευτέρας

Διεύθυνση: Δημοκρατίας 9, Έδεσσα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2381020013

Email: contact@yessiosmuseum.com

 

Δημοσιεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

09:26 - Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η ίδρυση κρατικών καταστημάτων που θα πωλούν τοπικά προϊόντα με κέρδος έως 10%

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες

10:12 - Σε δωρεά ειδικού οχήματος για παιδιά με αναπηρία στο δήμο Σητείας προχώρησε η Βουλή των Ελλήνων

10:06 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

10:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Πηγές Αραβησσού.

10:02 - ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:07 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ‘Στόμα Υγειές, Νους Υγιής”

10:59 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

10:58 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Β΄ ΣΤΑΣΗ)

10:05 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ”Φυσικοθεραπεία σε όλες τις ηλικίες”