Pellanet

Ο σημαντικός ρόλος του ΚΔΑΠ ΜεΑ

Σε ένα πολύ ζεστό, όμορφο και καλλιτεχνικό περιβάλλον γιόρτασαν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η Δημοτική Αρχή Γιαννιτσών, τα μέλη, οι εργαζόμενοι και οι καλεσμένοι, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Γιαννιτσών (Δ.Ε.Π.Α.Γ.).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, (ισόγειο κτίριο του Ανοιχτού Θεάτρου), παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε.Π.Α.Γ. Μηνά Κουλούδη, του Αντιδημάρχου Γιαννιτσών κ. Τάκη Χαλεπούδη, του Διευθυντή, Φώτη Καρκαμάνη και μελών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών που χάρισαν μοναδικές μουσικές στιγμές στην εκδήλωση.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τα παιδιά, τους εργαζόμενους, τους γονείς και τους φίλους του ΚΔΑΠΜεΑ, καθώς και από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, ενώ ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν η μικρή συναυλία και η χορωδία από παιδιά του σχολείου, κάτι που δημιούργησε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο υπεύθυνος του Κέντρου κ. Μάκης Ασταρτζής αναφέρθηκε στη λειτουργία του και στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται μέσα σ΄ αυτό με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών. Επίσης αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, επισημαίνοντας ότι «η ημέρα αυτή είναι ημέρα προβληματισμού και ανάδειξης των δικαιωμάτων τους, είναι ημέρα προώθησης της ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων, αλλά και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού».
Για το ΚΔΑΠ-ΜεΑ τόνισε ότι το έργο που παράγεται είναι τεράστιο και πώς η έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου συμβάλλει στην άρτια λειτουργία του. Παράλληλα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γιαννιτσών κ. Νίκο Παπανικολάου, τους γονείς των παιδιών, τους δωρητές και φυσικά τη Δ.Ε.Π.Α.Γ. και τον Πρόεδρό της για την προσπάθεια που καταβάλλει για τη ομαλή και σωστή λειτουργία του.
Για το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο πού παράγεται από το ΚΔΑΠ-ΜεΑ της ΔΕΠΑΓ μίλησε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ Γιαννιτσών κ. Μηνάς Κουλούδης κάνοντας ειδική αναφορά στη συνδρομή του Δήμου.
«Τα Άτομα με Αναπηρία για πάρα πολλά χρόνια ήταν αποκλεισμένα από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, μέσα στο σπίτι τους, με μοναδική φροντίδα αυτή που τα προσέφεραν οι οικογένειές τους. Τα τελευταία χρόνια όμως γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια ώστε τα άτομα αυτά να ενσωματωθούν στην κοινωνία», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Γ. «Ο Δήμος Γιαννιτσών έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στηρίζει τα άτομα αυτά μέσα από το ΚΔΑΠ, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος. Είμαστε και θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του Κέντρου», κατέληξε ο κ. Κουλούδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο ΚΔΑΠ-ΜεΑ της ΔΕΠΑΓ, τους γονείς των ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτό και όλους όσους στηρίζουν αυτή την σημαντική προσπάθεια. Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Καρκαμάνη για την συνεργασία που έχει το ΚΔΑΠ-ΜεΑ με το Μουσικό Σχολείο.
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αναγνώστηκε γραπτός χαιρετισμός της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρας Τζάκρη.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τραγούδια που ερμήνευσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου δημιουργώντας μια πολύ ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης π. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΚΔΑΠΜεΑ κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, κ.α.
Στο τέλος της εκδήλωσης στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και άλλα εδέσματα, ενώ οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν έργα των παιδιών που συμπεριλήφθηκαν σε μια έκθεση που φιλοξενείται στο ΚΔΑΠ-ΜεΑ.

Από το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου, 2009


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook