Pellanet

Πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.ΝΕ) στα Γιαννιτσά

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ”, μεγαλειώδης συναυλία, σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας, τη ΔΗΚΕΠΑΠ, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.ΝΕ) υπό τη διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή.

 

Η Σ.ΟΝ.Ε έφτασε στην πόλη των Γιαννιτσών το μεσημέρι του Σαββάτου και της επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο Πνευματικό κέντρο της πόλης από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Απόστολο Φάκα, τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Ιωάννη Ανδρίτσο και τον πρόεδρο του ΕΟΓ Η ΠΕΛΛΑ κ. Δόντσιο με το ΔΣ οι οποίοι  τους καλωσόρισαν, παρουσία χορευτών του εφηβικού τμήματος του Ομίλου, φίλων και γονέων.

 

Οι μουσικοί, του Ομίλου κατά την υποδοχή παιάνισαν το παραδοσιακό εμβατήριο “Μακεδονία ξακουστή” και  αμέσως μετά το εφηβικό τμήμα παρουσίασε  τους χορούς, συρτό Μακεδονίας, Ράικο και Λεβέντικο (πουστσένο). Σκοπός της υποδοχής ήταν αφενός μεν να εκφραστεί η εκτίμηση και η αγάπη προς το Μαέστρο Ευάγγελο Αραμπατζή, τους τραγουδιστές και τα μέλη της ορχήστρας (Νέοι μουσικοί απ’ όλη την Ελλάδα) για τη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας αφετέρου δε να γνωρίσουν λίγα πράγματα για την πόλη των Γιαννιτσών και τους κατοίκους της, που τους φιλοξενούσε για τρίτη φορά. Τα παιδιά της Σ.Ο.Ν.Ε ενθουσιάστηκαν με την υποδοχή και μετά από την σύντομη δεξίωση που ακολούθησε ξεκίνησαν να ετοιμάζονται για την συναυλία.

 

Η συναυλία ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του ομίλου κ. Γ. Δόντσιου, ο οποίος είπε ότι:

«Σε εποχές κατά τις οποίες δοκιμάζονται, ευτελίζονται και απαξιώνονται οι ανθρωπιστικές, κοινωνικές και ηθικές αξίες,  στο όνομα του κέρδους και  της δήθεν κοινωνικής προόδου και της παγκοσμιοποίησης, σε ημέρες που κι αυτά τα δελτία ειδήσεων έχουν καταντήσει ζώνες ακατάλληλου θεάματος  για μικρούς και μεγάλους, εμείς, από τον Ε.Ο.Γ. «Η ΠΕΛΛΑ»,  απόψε,  επιλέξαμε τον πιο εύσχημο τρόπο να προσφέρουμε στα Γιαννιτσά και στον καθένα από σας την ευκαιρία να περάσετε μια βραδιά ιδιαίτερα ευχάριστη.  Να σας χαρίσουμε δυο ώρες γεμάτες μουσικής απόλαυσης, ακουστικής ευεξίας και ψυχικής αγαλλίασης. Κι όλα αυτά,  γιατί  απόψε έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας και να παρουσιάσουμε στο φιλόμουσο κοινό της, για τρίτη φορά από το 2014, την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Προέκυψε μετά από την απαίτηση πολλών μελών μας και φίλων του Ομίλου, οι οποίοι γνωρίζοντας τη μουσική πορεία και την προσφορά της Σ.Ο.Ν.Ε., την εξαίρετη ποικιλία και την υψηλή ποιότητα του μουσικού της ρεπερτορίου, μας ζήτησαν να την προσκαλέσουμε.

Ο Όμιλός μας στα 53 χρόνια της πορείας του έχει να επιδείξει  πλούσια και πολυεπίπεδη δραστηριότητα, συνεισφέροντας σημαντικά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, δίνοντας την ευκαιρία στους Γιαννιτσώτες να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος.

Πενήντα τρία χρόνια αδιάκοπης ενεργού δράσης, πνευματικής προσφοράς και πολιτιστικής παρουσίας

Πενήντα τρία χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών για την καλλιέργεια, την προστασία  και την διάδοση  των γραμμάτων, των καλών τεχνών και των επιστημών, την ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας και παράδοσης και στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση  του τόπου μας.

Πενήντα τρία χρόνια κοντά στους νέους του τόπου μας,  προσφέροντάς τους ευκαιρίες και δυνατότητες να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους, το ταλέντο τους και τις ανησυχίες τους.

Η νέα πραγματικότητα που προέκυψε για τη χώρα μας, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την πόλη μας. Ο Όμιλος «ΠΕΛΛΑ», θεωρώντας ότι υπάρχει ανάγκη ο καθένας να πράξει αυτό που μπορεί και οφείλει,  και ότι η συλλογικότητα είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για τον σκοπό αυτό, έκρινε ότι θα έπρεπε να  συνεχίσει τις δραστηριότητές του σαν αυτές που είχε αναπτύξει στο παρελθόν, ώστε να βοηθήσει προς την εύρεση διεξόδων από την κρίση. Γιατί, όπως αναφέρει ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης, «Σ᾿ αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν᾿ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται».

Γι΄ αυτούς τους λόγους θεωρούμε, ότι η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, με τη μουσική της πανδαισία, είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα και για να μας προσφέρει τις μουσικές απολαυστικές στιγμές, που τόση ανάγκη έχουμε όλοι, και ταυτόχρονα γίνουμε όλοι κοινωνοί της ελπίδας που η ΣΟΝΕ προσφέρει από τη στιγμή της δημιουργίας της και συμμετοχής της σε εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, για να μη νομίζουμε,  όπως γράφει ο Ζιλπέρ Σινουέ, πως τα αστέρια έσβησαν, επειδή συννέφιασε ο ουρανός. Και τα αστέρια της ΣΟΝΕ εξακολουθούν να προσφέρουν όχι μόνο τη χαρά της μουσικής αλλά και την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν μέσα από τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη φαντασία.

Είναι νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, που έχουν ενώσει αρμονικά τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους, που διακρίνονται για την άψογη συνεργασία και τις επιδόσεις τους, υπό την διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Αραμπατζή και διοργανώνουν ανιδιοτελώς φιλανθρωπικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα».

 

Το φουαγιέ του Θεάτρου  κοσμήθηκε  με πανέμορφα έργα ζωγραφικής της «Κιβωτού Ολιστικής παιδείας των Ενόπλων Δυνάμεων» όπου είχε την ευκαιρία να τα θαυμάσει το κοινό  της πόλης  παρουσία των  δημιουργών τους.

 

 

Η συναυλία της Σ.Ο.Ν.Ε ήταν όπως αναμένονταν εξαιρετική, με γνωστά κομμάτια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης επιδόθηκαν αναμνηστικά δώρα και διπλώματα ενώ ο εμπνευστής και μαέστρος της Σ.ΟΝ.Ε κ. Ευάγγελος Αραμπατζής ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον ΕΟΓ “Η ΠΕΛΛΑ” για την φιλοξενία του αλλά και για την συνολική του στήριξη προς τη Σ.ΟΝ.Ε με την οποία ο όμιλος συνδέεται πλέον με άρρηκτους δεσμούς φιλίας.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος ευυπόληπτων προσωπικοτήτων της πόλης από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό τομέα, όπως και από την Εκκλησία και τη Στρατιωτική Ηγεσία.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

 

Εκπρόσωπος Μητροπολίτου Πέλλας , Εδέσσης και Αλμωπίας Πατέρας Φ. Πετρίδης

Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Α. Φάκας.

Εκπρόσωπος Αντιπεριφεριάρχη Πέλλας κ. Μ. Ζωγράφου-Τσαντάκη.

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Πέλλας κ. Ν. Σαμόπουλος

Βουλευτές Ν. Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη, κ. Ι. Σηφάκης, κ. Γ. Καρασμάνης.

Εκπρόσωπος Δκτού ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Ανχης κ. Ι.  Πασχαλίδης.

Εκπαιδευτής ΑΔΙΣΠΟ Ανχης κ Γ. Σεγκούνας

Εκπρόσωπος Ανώτερου Δκτού Φρουράς Γιαννιτσών Αλχία κ. Π. Τρύφων.

Υδντής Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης.

Γ. Α. Δ. Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος (ΕΑ) κ. Ν. Μπαντουβάκης

Περιφερειακός σύμβουλος κ. Ι. Ανδρίτσος

Αντιπρόεδρος Κ. Μακεδονίας ΠΟΠΣΜ κ. Δ. Ευαγγελίδης

Πρώην βουλευτής κ Δ. Σταμενίτης

Πρόεδρος Κιβωτού Ολιστικής παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων κ. Ε. Μαυρουδής μετά του ΔΣ

Πρόεδροι και αντιπροσωπείες από όλους του Συλλόγους των Γιαννιτσών

 

Ευχαριστούμε θερμά:

Όλα τα μέλη, τους χορευτές, τους εθελοντές τους φίλους και το φιλότεχνο και φιλόμουσο κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

 

Τους χορηγούς μας:

I.KTEO ΔΟΥΒΑΝΤΖΗΣ-ΠΕΝΟΓΛΟΥ

ΟΝΕΙΡΩΝ ΖΕΥΞΗ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ)

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΤΟΣΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ  ΘΕΩΡΙΑ+ΠΡΑΞΗ

ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ

ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΑΜΠΟΣ

ΚΑΦΕ MECHANIC

 

 

Τους χορηγούς επικοινωνίας που στήριξαν για μια ακόμη φορά την  προσπάθειά μας :

ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

 

Το Δήμο Πέλλας υπό τον κ. Γ. Στάμκο,  τη ΔΗΚΕΠΑΠ υπό τον κ.  Α. Φάκα και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας υπό την κ. Α. Αηδονά  για τη συνδιοργάνωση και τη στήριξη της εκδήλωσης.

 

Το ΔΣ της «Κιβωτού Ολιστικής παιδείας των Ενόπλων Δυνάμεων» για την έκθεση των έργων τέχνης και την παρουσία τους στην πόλη μας.

 

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μουσικούς μας Παύλο Ματρακούλια (κλαρίνο), Θεόδωρο Σιταρά (τρομπέτα), Δημήτρη Ντάκα (νταούλι) και Παναγιώτη Καλιωτάκη (ακορντεόν) που με το ηχόχρωμά τους έδωσαν ξεχωριστή αίγλη στην υποδοχή.

 

Ευχαριστούμε τις τοπικές εφημερίδες για την προβολή των δραστηριοτήτων του Ομίλου, όπως επίσης και τις ηλεκτρονικές πύλες για την συνεχή ενημέρωση των μελών και φίλων μας μέσω των ιστοσελίδων τους.

 

Λόγος της Πέλλας – (http://www.logospellas.gr/)

PellaNet Online - (http://www.pellanet.gr/index.php)

loudias.blogspot.com –( http://loudias.blogspot.com/)

ΣΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ - (http://dhmoths.blogspot.gr/)

Γιαννιτσά news -  (http://giannitsanews.blogspot.gr/)

matiespellas - (http://www.matiespellas.gr/index.jsp)

giannitsa mou - (http://giannitsamou.blogspot.gr/)

karatzova.com – (http://www.karatzova.com/)

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ - ( http://kalmopias.blogspot.gr/)

PellaNews.gr - (http://www.pellanews.gr/)

@PELLA - Το blog της Πέλλας – (http://a-pella.blogspot.gr/)

Πέλλα Δώθε – (http://pelladothe.blogspot.com/)

TAS TV Press - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ. - ( http://www.tastv.gr/)

www.pozarnews.gr-( http://www.pozarnews.gr/)

PELLAin - ( http://pellain-gr.blogspot.gr/)

 

 

 

Συμμετείχαν:  Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

Φιλική συμμετοχή  Άσπα Μαυρίδου.

και οι τραγουδιστές της Σ.Ο.Ν.Ε Έλενα Τιτίρλα και Νικόλας Σαββίδης,

οι  οποίοι ερμήνευσαν γνώριμα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών μαγεύοντας  τους θεατές.

 

Επιμέλεια & Παραγωγή: Unplugged Studio

 

Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών “ Η ΠΕΛΛΑ”.

 

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’

17:28 - Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Πέλλας – Προθεσμία ως 1η Αυγούστου

17:27 - Θερινό Πρόγραμμα διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού

17:25 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα- Πρόγραμμα

17:22 - Συναυλία-Μουσική βραδιά “ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ”

17:19 - : Θερινός κινηματογράφος στη Σκύδρα

17:18 - ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

17:16 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής