Pellanet

Στα Γιαννιτσά μεταφέρεται η περιοδική έκθεση “η Ελληνίδα στον πόλεμο”

Τα Γιαννιτσά είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδικής έκθεσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα "Η Ελληνίδα στον Πόλεμο".

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου και του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου.

Η έκθεση, που υποστηρίζεται από το Γ' Σώμα Στρατού, θα παραμείνει στο χώρο έως το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και θα είναι επισκέψιμη Δευτέρα έως Σάββατο: 18.00-21.00 και την Κυριακή: 11.00-14.00, 18.00-21.00.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες επιμελήθηκαν ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το σπάνιο αρχείο προέρχεται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής", καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.

Με αφορμή τη μεταφορά της περιοδικής έκθεσης στα Γιαννιτσά, ο  κ. Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε πως "τα εκθέματα που παρουσιάζουμε στο κοινό υμνούν τις Ελληνίδες που έδρασαν, διέπρεψαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της εθνικής ευθύνης. Αναδεικνύουμε τη δράση τους, τιμούμε την προσφορά τους και υποκλινόμαστε στη φλογερή πίστη που τις μεταμόρφωσε σε φλογερές μαχήτριες της εθνικής μας ανεξαρτησίας".

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».