Pellanet

Σταμενίτης: «Το Κάστρο της Χρυσής Αλμωπίας εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Στο περιθώριο της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη στην πόλη της Έδεσσας, συζητήθηκε και το ζήτημα της ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής Αριδαίας, το οποίο αποτελεί ένα  από τα σημαντικότερα μνημεία βυζαντινής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.
Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης το έχει θέσει κατά καιρούς στην Υπουργό ενώ τον Ιούλιο του 2020 μαζί με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση πραγματοποίησαν συνάντηση με την Υπουργό προκειμένου να της παρουσιάσουν την κατάσταση του μνημείου και να ζητήσουν τη συμβολή του Υπουργείου ώστε να αναδειχθεί.
Σήμερα η Υπουργός, κατά την παρουσία της στο Νομό, ανακοίνωσε ότι το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του κάστρου της Χρυσής Πέλλας, που χρονολογείται από το 10ο – 12ο αιώνα, εντάχθηκε στον κατάλογο των έργων του Υπουργείου Πολιτισμού που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη

19:35 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

19:33 - Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης

19:30 - ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ-Έναρξη του Προγράμματος “(Interreg VI-B) NEXT Black Sea Basin Programme”

14:43 - Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

14:36 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ