Pellanet

Τα παιδιά των Γιαννιτσών χαμογέλασαν στην Ελπίδα

Ο δήμος Γιαννιτσών και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών διοργάνωσαν για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με τίτλο «Τα παιδιά των Γιαννιτσών χαμογελούν στην Ελπίδα»
Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό που πραγματοποιείται παραμονές των γιορτών τα Χριστούγεννα και έχει στόχο να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας.
Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές επιχειρείται η συγκέντρωση χρημάτων τα οποία διατίθενται στη συνέχεια σε κοινωνικά ιδρύματα που στηρίζουν και παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε παιδιά. Μάλιστα πρωταγωνιστές σε αυτή τη διαδικασία είναι τα ίδια τα παιδιά των Γιαννιτσών που οργανώνουν διάφορα θεατρικά δρώμενα και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών που ήταν κατάμεστο από κόσμο, μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα υπήρχε και η συμβολική τιμή εισόδου των 2 ευρώ ενώ τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν φέτος για τη στήριξη του σκοπού του Συλλόγου φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» καθώς και για τη στήριξη του «Γεύματος Αγάπης» του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Ο Σύλλογος «Ελπίδα» δημιουργήθηκε στις αρχές του 1990 από μια ομάδα γυναικών που πίστευε και πιστεύει ότι η μεγαλύτερη προσφορά σε ένα παιδί που πάσχει από νεοπλασία, είναι να λάμψει μια μέρα και πάλι η ελπίδα στα μάτια του, ενώ η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου είναι η δημιουργία μια πρότυπης ιατρικής μονάδας που δεν υπήρχε στη χώρα μας και συγκεκριμένα την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για παιδιά όπου γίνονται σήμερα με επιτυχία αντίστοιχες επεμβάσεις σε παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία , συμπαγείς όγκους κα.
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Τσαπαρίδης Γιώργος η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Ελπίδα» κα Φιλιππίδου Αικατερίνη, η κα Άννα Παναγοπούλου διευθύντρια του Ξενώνα που φιλοξενεί τα παιδιά με καρκίνο και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών π. Ιωάννης Σπυρίδης. Παράλληλα για τις δράσεις και τη λειτουργία του παραπάνω Συλλόγου αναφέρθηκε ένας εκ των κοινωνικών λειτουργών που συνεργάζονται με το Σύλλογο κ Νανής Δημήτριος, ο οποίος παρουσίασε με διαφάνειες που προβλήθηκαν στην αίθουσα τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Γιαννιτσών μίλησε για μια σημαντική εκδήλωση που είναι θεσμός για την πόλη και που δείχνει τις ευαισθησίες της τοπικής κοινωνίας και τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει ο δήμος ευρύτερα. Αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο δήμο Γιαννιτσών και στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο δήμος για τη στήριξη φορέων και Συλλόγων για αντίστοιχους σκοπούς. Ειδική αναφορά έκανε στην εθελοντική προσφορά των δημοτών που συνεργάστηκαν με το δήμο για την οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και στην συνεισφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον θεσμό αυτό.
Στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Τσαπαρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής πραγματοποιεί την εκδήλωση βασιζόμενη στον εθελοντισμό και σύμφωνα με το σχετικό ορισμό «εθελοντισμός είναι η εκούσια προσφορά παροχής υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό» Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σκοπούς και το έργο που προσφέρει ο Σύλλογος «Ελπίδα» αλλά και το «Γεύμα Αγάπης» στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών που είναι και οι αποδέκτες της αγάπης και της προσφοράς των εθελοντών των παιδιών και όλων όσων στηρίζουν οικονομικά την εκδήλωση και τους σκοπούς της. Ειδική αναφορά έκανε ευχαριστώντας τους ιδιαίτερα στους εθελοντές της εκδήλωσης, στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στους δασκάλους – δασκάλες και τις νηπιαγωγούς και στα παιδιά που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο αγάπης και τρυφερότητας», ενώ ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό της ΔΕΠΑΓ για τη βοήθειά του και τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.
Ακολούθησε η παρουσίαση των θεατρικών έργων και δρώμενων από τα δημοτικά σχολεία της πόλης με την παρακάτω σειρά.
3ο «Αγαθοβούλειο» δημοτικό σχολείο «Η Γέννηση του Χριστού»
11ο δημοτικό σχολείο «ο Άι Βασίλης στη φυλακή»
2ο δημοτικό σχολείο «Το γαϊτανάκι»
5ο δημοτικό σχολείο Πηνελόπη Δέλτα «Εμπρός παιδιά»
6ο δημοτικό σχολείο «Ρατσισμός»
8ο δημοτικό σχολείο «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα»
9ο δημοτικό σχολείο «Ο παπουτσής & οι καλικάντζαροι»
Στους υπευθύνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες για την προσπάθειά και τη συμμετοχή τους ενώ, ο δήμαρχος Γιαννιτσών προσέφερε στην εκπρόσωπο και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ελπίδα» κα Φιλιππίδου επίσης αναμνηστικά και δώρα.

Γραφείο τύπου Δήμου Γιαννιτσών

Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι