Pellanet

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδήλωση στις 16 Μαΐου  στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Πρωταγωνιστές και εκφραστές στην εκδήλωση μνήμης, ήταν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση του καθηγητή ποντιακής λύρας του σχολείου κου Στεφανίδη Αλέξη.
Συμπαραστάτες του φιλόδοξου εγχειρήματος των παιδιών ήταν , ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κος Ηλιόπουλος Αναστάσιος που απήγγειλε απόσπασμα της «Καμπάνας του Πόντου» του Φίλωνος Κτενίδη και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Πέλλας κος Αγγελίδης Ζήσης με εισήγηση για τα σχολεία του Πόντου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ευγενικά οι καταξιωμένοι πόντιοι καλλιτέχνες Γ. Σοφιανίδης, Γ. Κατωτοικίδης, Β. Μιχαηλίδης, και οι μουσικοί Π. Τσοπουζίδου , Σ. Τρυφιάτη και Π. Σταματίδης. Στα παραδοσιακά μουσικά όργανα συμμετείχαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Α. Κάππα, Α. Παπαιωάννου, Σ. Λακμέτα, Χ. Χαριζανόπουλου. Την εκδήλωση έκλεισαν οι χορευτές του συλλόγου Ποντίων οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Κασαμπαλίδη χόρεψαν το χορό των χορών «σέρρα». Όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία τις προσεχείς ημέρες στο τοπικό κανάλι Pella tv, που ήταν και χορηγός επικοινωνίας. Με την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για την Α' Γυμνασίου συνεχίζονται μέχρι 29 Μαΐου 2015.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά