Pellanet

Κέρκυρα: Στο ζενίθ του τουρισμού βρίσκεται το νησί -1.055 πτήσεις από το εξωτερικό από την 1η Αυγούστου

Στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου φέρεται να βρίσκεται η Κέρκυρα με 1.055 πτήσεις εξωτερικού να έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας από την 1η Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

Τα σκήπτρα για αυτό το μήνα κρατούν πλέον οι Βρετανοί, έναντι των Γερμανών τον Ιούλιο, καθώς μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 246 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, έναντι των 199 από τη Γερμάνια. Αύξηση σημειώθηκε και στην πληρότητα των επιβατών. Ακολουθούν οι Ιταλοί με 114 πτήσεις μέχρι στιγμής για το μήνα Αύγουστο.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος, «η πληρότητα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 αγγίζει το 80-85%, ενώ αναμένεται αυτά τα υψηλά ποσοστά πτήσεων από το εξωτερικό να διατηρηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα».

Γεμάτα τα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα
Την ίδια ώρα ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων της Κέρκυρας αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Κέρκυρας «η πληρότητα αγγίζει το 80-90%, φτάνοντας περίπου το 68% της πληρότητας των ξενοδοχείων το μήνα Αύγουστο του 2019.

«Αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πάμε μέρα με τη μέρα χωρίς να μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για την πληρότητα των ξενοδοχείων για το μήνα Σεπτέμβριο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης.

Την ίδια ώρα αύξηση τουρισμού παρατηρείται στο νησί και από την προσέλευση των Ελλήνων τουριστών που καθιερωμένα το επισκέπτονται τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Τα ποσοστά της προσέλευσης με την ακτοπλοϊκή γραμμή, αναμένεται να γίνουν γνωστά στο τέλος του μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .