Pellanet

Αστρονόμος προειδοποιεί ότι τα ρομπότ θα εξαλείψουν την ανθρωπότητα

Αυτό που θα φαντάζει σε μερικούς ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας φαίνεται πως είναι για τον Ρις μια αναπόφευκτη μοίρα για τους ανθρώπους

Την άποψη πως τα ρομπότ θα εξαλείψουν την ανθρωπότητα και θα κυριαρχήσουν τα ίδια εξέφρασε ο αστρονόμος και κοσμολόγος, Μάρτιν Ρις. Αυτό που θα φαντάζει σε μερικούς ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας φαίνεται πως είναι για τον Ρις μια αναπόφευκτη μοίρα για τους ανθρώπους.

Ο Ρις θεωρεί πως η «εποχή της ανθρωπότητας» αποτελεί μια μεταβατική εποχή ανάμεσα στην οργανική ζωή και την εποχή των μηχανών. Ακόμα, οι προβλέψεις του Ρις θέλουν τις μηχανές να κυριαρχούν για πολλά δισεκατομμύρια χρόνια στην μετά-ανθρώπινη εποχή.

Όπως σχολίασε ο ίδιος: «Εικάζω πως αν εντοπίσουμε σημάδια εξωγήινης νοημοσύνης, δεν θα έχει καμία σχέση με εμάς. Θα είναι κάποιου είδους ηλεκτρονική οντότητα». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως: «Η περίοδος της οργανικής νοημοσύνης είναι μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αρχέγονη ζωή και την μακρά εποχή των μηχανών. Εξαιτίας του ότι τέτοιοι πολιτισμοί αναπτύσσονται σε διαφορετικές κλίμακες είναι εξαιρετικά απίθανο να συναντήσουμε νοήμονα ζωή στο ίδιο στάδιο ανάπτυξης με εμάς. Το πιθανότερα είναι η ζωή αυτή να είναι είτε απείρως πιο απλή είτε να είναι σε στάδιο ηλεκτρονικής νοημοσύνης».

Ακόμα ο γνωστός αστρονόμος υποστήριξε πως αν και οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ταξιδέψουν ακόμα βαθύτερα στο διάστημα, δεν θα καταφέρουν ποτέ να ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του: «Τα ταξίδια είναι πολύ μεγάλα για θνητά μυαλά και σώματα. Αν είσαι αθάνατος, ωστόσο, αυτές οι αποστάσεις θα είναι λιγότερο τρομακτικές. Για αυτό αυτά τα ταξίδια θα γίνουν από ρομπότ και όχι από εμάς».

 

thema.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ