Pellanet

Πυρφόρος ΙΙ: Το σούπερ οικολογικό όχημα που έφτιαξαν φοιτητές του ΕΜΠ [εικόνες]

Ο «Πυρφόρος ΙΙ», το όχημα εξοικονόμησης ενέργειας που κατασκεύασαν οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Π. Κακοσίμος, διδάκτορας της σχολής, εξήγησε πως το όχημα λειτουργεί με μπαταρία, η οποία ανατροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πλαίσιο. Η μηχανή, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το αμάξωμα κατασκευάστηκαν αποκλειστικά στο εργαστήριο της σχολής. Ο «Πυρφόρος ΙΙ» διένυσε 447 χλμ με μια κιλοβατώρα, ενώ, όπως υποστήριξε ο κ. Κακοσίμος μπορεί να φτάσει τα 520 χλμ.

"Το μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα, είναι κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας"
Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Eco-Marathon 2014», απονεμήθηκε στην ομάδα του Πολυτεχνείου το βραβείο για το «Καλύτερο Ομαδικό Πνεύμα» μεταξύ 180 συμμετοχών. Σημειώνεται πως οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ πήραν μέρος στον διαγωνισμό για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο «Πυρφόρος ΙΙ» αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του «Πυρφόρος Ι», που σχεδιάστηκε από την ίδια ομάδα τα προηγούμενα έτη.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας