Pellanet

Πυρφόρος ΙΙ: Το σούπερ οικολογικό όχημα που έφτιαξαν φοιτητές του ΕΜΠ [εικόνες]

Ο «Πυρφόρος ΙΙ», το όχημα εξοικονόμησης ενέργειας που κατασκεύασαν οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Π. Κακοσίμος, διδάκτορας της σχολής, εξήγησε πως το όχημα λειτουργεί με μπαταρία, η οποία ανατροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πλαίσιο. Η μηχανή, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το αμάξωμα κατασκευάστηκαν αποκλειστικά στο εργαστήριο της σχολής. Ο «Πυρφόρος ΙΙ» διένυσε 447 χλμ με μια κιλοβατώρα, ενώ, όπως υποστήριξε ο κ. Κακοσίμος μπορεί να φτάσει τα 520 χλμ.

"Το μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα, είναι κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας"
Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Eco-Marathon 2014», απονεμήθηκε στην ομάδα του Πολυτεχνείου το βραβείο για το «Καλύτερο Ομαδικό Πνεύμα» μεταξύ 180 συμμετοχών. Σημειώνεται πως οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ πήραν μέρος στον διαγωνισμό για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο «Πυρφόρος ΙΙ» αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του «Πυρφόρος Ι», που σχεδιάστηκε από την ίδια ομάδα τα προηγούμενα έτη.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:58 - Ανακοίνωση Δήμου Σκύδρας για τον καθαρισμό οικοπεδικών χώρων

14:10 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

13:51 - Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2025 σε περιοχή της Χαλκιδικής

13:50 - Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία: Από το μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» στα clusters και το blockchain – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13:37 - “Ενημέρωση για την 8η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση “Εκπαίδευση και Λαογραφία 2026” στην Έδεσσα_ΔΔΕ Πέλλας

13:29 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

13:26 - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

13:24 - ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

13:20 - Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο την Κυριακή 5 Απριλίου

11:12 - Κινητικότητα με φόντο την υπόθεση Βασιλειάδη Αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά ίσως βιάζονται