Pellanet

Όλοι την Παρασκευή 21 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ριζού

Συνάδελφοι αγρότες ροδακινοπαραγωγοί,
Σας καλούμε να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματά μας, αλλά και να καθορίσουμε την αγωνιστική μας απάντηση σ'αυτά & στις πολιτικές, που ευθύνονται για την όξυνση αυτή. Πέρασαν… 7 μήνες!! και είμαστε ακόμη απλήρωτοι για την παραγωγή , που παραδώσαμε στους εμποροβιομηχάνους. Πολλοί από μας είναι απλήρωτοι και για τη προηγούμενη σοδειά του 2009! Αυτό γίνεται και με τις πλάτες της κυβέρνησης, που μας κορόϊδευε και μας έταζε εξόφληση μέχρι τη Πρωτοχρονιά. Μας εμπαίζει για μια ακόμη φορά. Μας έδωσε υποσχέσεις τις οποίες και δεν τήρησε, για να κατευνάσει τα πνεύματα και να σταματήσουμε τις όποιες αντιδράσεις & κινητοποιήσεις μας.
Οι κονσερβοποιοί πήραν - για μια ακόμη φορά - τσάμπα τη παραγωγή μας με τιμές… 1996 και ενώ παραδέχονται πως πούλησαν τη κομπόστα σε πολύ καλύτερες τιμές από πέρσι (με 13-16 ευρώ/ χαρτοκιβώτιο αντί των 9,5 ευρώ/χαρτοκιβώτιο). Σε περίοδο οικονομικής κρίσης κερδοσκόπησαν με τις πλάτες της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά. 
Δε φτάνει που πήραν τη παραγωγή μας χωρίς καθορισμό της τιμής και συγκεκριμένη συμφωνία με τις Ομάδες Παραγωγών- Συν/σμούς και η τιμή των 20 λεπτών/κιλό, που «κυκλοφόρησαν», είναι έτσι και αλλιώς, κάτω από το αυξημένο κατά 20% για φέτος κόστος παραγωγής. Τιμές που στο χέρι του παραγωγού καταλήγουν στα 12-15 λεπτά/κιλό!!!
Τα προβλήματα επιβίωσης μας δεν έχουν φυσικά να κάνουν μόνο με το χρόνο πληρωμής μας . Στο όνομα της κρίσης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεχόμαστε και θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε συνεχή αντιαγροτικά μέτρα (εξευτελιστικές τιμές στο Ροδάκινο & όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα , αυξήσεις εφοδίων μέχρι 20% για φέτος, αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ κατά 67% για υγειονομική περίθαλψη, υπερδιπλασιασμός των εισφορών στον ΕΛΓΑ , αύξηση του ΦΠΑ από 11% σε 13%, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, αλλά και σε είδη κατανάλωσης , ηλεκτρονική σήμανση στα αιγοπρόβατα που κοστίζει πάνω από 5 ευρώ ανά ζώο, το «χαράτσι» της περαίωσης , κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου και του πετρελαίου θέρμανσης , κλπ) .
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί τους ροδακινοπαραγωγούς όλης της χώρας , όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να αντισταθούν, να καταγγείλουν την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης , δηλώνοντας την αγωνιστική αντίθεσή τους στην ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η οποία τους ξεκληρίζει και τους πετάει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Σας καλούμε όλους στη Σύσκεψη – Συζήτηση των προβλημάτων μας, που οξύνονται καθημερινά. Να αποφασίσουμε μαζί την δική μας αγωνιστική απάντηση για την Άμεση εξόφληση της παραγωγής ροδακίνων της φετινής & της περσινής χρονιάς . Να αντιδράσουμε στη συνεχή μείωση των εισοδημάτων μας, την κάθετη αντίθεσή μας στο ξεκλήρισμά μας.
Όλοι την Παρασκευή 21 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ριζού - Σκύδρας

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ