Pellanet

1,5 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων 11 τμημάτων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

 

 

Στην αναβάθμιση των εργαστηρίων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η σχετική πράξη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, μετά την υπογραφή της από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στο πλαίσιό της προβλέπεται η προμήθεια επιστημονικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των εργαστηριακών υποδομών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

 

«Διαθέτουμε μέσω του ΕΣΠΑ 1,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια του εξοπλισμού των ΑΕΙ της περιοχής μας, αλλά και των δομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας ότι η Παιδεία για τη διοίκησή μας είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Πρόκειται στην ουσία για την προμήθεια σύγχρονων επιστημονικών οργάνων, που θα εξοπλίσουν τα εργαστήρια 11 τμημάτων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προάγοντας τις ψηφιακές υποδομές του Ιδρύματος. Ο εξοπλισμός των εργαστηρίων αποσκοπεί στην ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογικής εκπαίδευσης και στην παροχή όλων των απαραίτητων γνώσεων στους σπουδαστές για να μπορέσουν να αποκτήσουν πτυχία με αντίκρισμα και την απαιτούμενη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, σε μια ολοένα και πιο δύσκολη αγορά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Τα εργαστήρια που θα αποκτήσουν εξοπλισμό βασικής έρευνας είναι στα εξής τμήματα:

 

1.Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.

2.Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

3.Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

4.Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού.

5.Τμήμα Φυσικοθεραπείας.

6.Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

7.Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.

8.Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων.

9.Τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας.

10.Τμήμα Νοσηλευτικής.

11.Τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.