Pellanet

17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής, 6 και 7 Φεβρουαρίου, άνοιξε η αυλαία του 17ου Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου των Γιαννιτσών. Σε μία αίθουσα γεμάτη με κόσμο πραγματοποιήθηκε μετά από το συνέδριο και η ψηφοφορία για το διοικητικό συμβούλιο, την εξελεγκτική επιτροπή και των αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ. Το συνέδριο κράτησε δύο μέρες με το πρόγραμμά του να είναι ως εξής.
Το συνέδριο άνοιξε η απερχόμενη διοίκηση. Τον λόγο πήρε λοιπόν ο πρόεδρος, Γιώργος Βουδούρης.
«Tο 17ο εκλογο-απολογιστικό συνέδριο τού ΕΚΓ συμπίπτει με την συμπλήρωση των 50 χρόνων λειτουργίας και δράσης του. Μια 50χρονη ιστορία, που οπωσδήποτε σημαδεύεται από αγώνες, δράση και παρεμβάσεις για την καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της περιοχής μας, μέσα σε δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες. Μια 50χρονη πορεία --που παρά τις όποιες αδυναμίες, δυσκολίες και τ΄ αρνητικά της στοιχεία-- προσέφερε και συνέβαλλε σημαντικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, έβαλε το δικό της λιθαράκι στο κτίσιμο και την ανάπτυξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρα μας. Μια πορεία που φυσικά δεν σταματάει εδώ, αλλά αντίθετα ενισχύεται, ανανεώνεται και συνεχίζεται σε συνθήκες διαφορετικές για την κοινωνία μας και τους μισθωτούς που εκπροσωπούμε. Μια πορεία που πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί με διαρκή ενωτική και αγωνιστική συνδικαλιστική δράση, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τους ανέργους, τους μετανάστες, τους συνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους. Το συνέδριο μας γίνεται στον απόηχο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού με το οποίο ανακοινωθήκαν σκληρά και επώδυνα μετρά για τους εργαζόμενους. Οι εργοδοτικές οργανώσεις αυτό το διάγγελμα το χρησιμοποιούν ως άλλοθι . Η πρόταση τους ουσιαστικά ήταν αντιστοιχισμένη με το μήνυμα περικοπής και λιτότητας. Εμείς απέναντι σε αυτό το μήνυμα διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι στον ιδιωτικό τομέα θα αγωνιστούμε και θα πάρουμε αυξήσεις, κόντρα στα «θέλω» των αγορών, Μπορεί η κυβέρνηση να υποχώρησε στα θέλω του κεφαλαίου όμως οι ανάγκες των ανθρώπων είναι πολύ ισχυρές, πολύ δυνατές και θα εκφραστούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις».
Στην συνέχεια του συνεδρίου, δόθηκε σε όλους ένα πλάνο για τον οικονομικό απολογισμό- ισολογισμό. Αν και αρχικά όποιος γραφόταν να πάρει την ταυτότητα για να μπορέσει να ψηφίσει, έπαιρνε και ένα ντοσιέ, μέσα στο οποίο μπορούσε να βρει αναλυτικά τον απολογισμό – ισολογισμό καθώς και τον προϋπολογισμό του έτους 2010.
Συνολικά από τα παραπάνω στοιχεία που δόθηκαν, τα έσοδα του ισολογισμού ήταν στα 81.107,96 και τα έξοδα 65.826,73.
«Η απερχόμενη διοίκηση έχοντας την ευθύνη να παρουσιάσει τον απολογισμό δράσης της, εκτιμά ότι στην τριετή της διαδρομή έδωσε μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες, είχε μικρότερες ή μεγαλύτερες νίκες, είχε κατακτήσεις και απώλειες, είχε θετικά και αρνητικά στοιχεία . Το κυριότερο όμως είναι ότι είχε έναν σταθερό στόχο, τον οποίο υπηρέτησε με ευθύνη: την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπεί. Στα τρία χρόνια που πέρασαν διοίκηση, σωματεία και εργαζόμενοι δούλεψαν και αγωνίστηκαν μαζί. Πέρα από διαφορές ιδεών, απόψεων και τακτικής, πέρα από διαφωνίες και διαφορετικές εκτιμήσεις, το ΕΚΓ συνεργάστηκε και βοήθησε όλα τα σωματεία της δύναμης του, συντόνισε και καθοδήγησε τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση τους Στάθηκε και παρενέβη σε κάθε πρόβλημα –όχι μόνο των σωματείων αλλά και απλών εργαζομένων.» συμπλήρωσε ο πρόεδρος.
Λίγο πριν το τέλος έκαναν τοποθετήσεις και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών και ανακηρύχτηκαν τα ονόματα των υποψηφίων. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
πλειοψήφησε ο συνδυασμός ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΚΕ)

Οι δε συνδυασμοί ανάλογα με τη δύναμη τους λαμβάνουν τις ακόλουθες έδρες:
ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΚΕ) 7 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 2 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΕΔΡα

Για την αδιάθετη έδρα έγινε κλήρωση μεταξύ των δυο πρώτων συνδυασμών κατά εφαρμογή του Ν. 1264/82 αρθρο 12 παράγραφος 6 και την έδρα κέρδισε η παράταξη : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
οπότε οι έδρες στην διοίκηση έχουν ως εξής :
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΚΕ) 7 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ(ΔΑΚΕ) 3 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ(ΠΑΜΕ) 1 ΕΔΡΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΠΑΣΚΕ 2 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 1 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 0 ΕΔΡΕΣ

ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ : Για το Διοικητικό συμβούλιο :
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΚΕ) εκλέχθηκαν :
Α) τακτικοί :
1Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2Ο ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΑΝΩ
3Ο ΜΙΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5Ο ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
6Ο ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
7Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Εκλέχθηκαν :
Α)τακτικοί
1Ο ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2Ο ΒΑΛΝΑΡΗΣ ΒΑΣΕΛΕΙΟΣ
3Ο ΧΡΥΣΟΓΩΝΙΔΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκλέχθηκαν :
Α) τακτικοί :
1Ο ΠΙΝΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Για την ελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΚΕ) εκλέχθηκαν:
1Ος ΣΙΡΚΟΒΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
2Ος ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

Και από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
1Ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ
Για την ΓΣΕΕ :
εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι στην ΓΣΕΕ από τον συνδυασμό ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΚΕ ) κατά σειρά πλειοψηφίας οι:
ΤΑΚΤΙΚΟΙ :
1ος ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2ος ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ
Τα τελικά αποτελέσματα ανέδειξαν και πάλι τον Γ. Βουδούρη ως πρόεδρο, με πρώτη δύναμη την ΠΑΣΚΕ και 39 ψήφους, δεύτερη την ΔΑΚΕ με 14 και τρίτο το ΠΑΜΕ με 7 ψήφους.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου, 2010


Σχόλια