Pellanet

31ος Εικαστικός Μήνας Μάϊος Συνεχίζεται με την έκθεση ζωγραφικής του Σάμη Ταμπώχ με ειδικό βάρος για την πόλη

Με την έκθεση  ζωγραφικής του Σάμη Ταμπώχ συνεχίζεται ο Εικαστικός Μήνας Μάϊος, που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας.

Τα έργα του Σάμη Ταμπώχ έχουν ένα ειδικό βάρος για την Έδεσσα μιας και αναφέρονται στην φωτιά που έβαλαν οι Γερμανοί,  κατά την αναχώρηση τους από την χριστιανική συνοικία Βαρόσι το 1944 και για το λόγο αυτό θα γίνει ειδική αναφορά στην εκδήλωση των εγκαινίων.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 8 μ.μ.

 

“Στιγμιότυπα”: Θοδωρής Πέικος, Κιθάρα "Το Πριγκιπάτο των Αστουριών..." (Asturias-Leyenda) (Ωδείο Δήμου Έδεσσας).

 

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από το Σάββατο 18 Μαΐου έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 18:00 – 22:00 (Παρθεναγωγείο, Βαρόσι, Έδεσσα).

Ο Σάμης Ταμπώχ ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε χημικός μηχανικός και ειδικεύτηκε στη χημεία πετρελαίου για να μπορέσει να γίνει τενεκετζής, μεταφραστής και ζωγράφος. Ζωγραφίζει από το 1976 ακουαρέλες, μονοτυπίες, ακρυλικά και κολάζ με προχρωματισμένα χαρτιά. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά έργα των Λουί Ωγκύστ Μπλανκί, Μιλέχ Τίτους, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Βεβιόρκα Ανέτ. Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Παρίσι, Βρυξέλλες, Κων/πολη, Στρασβούργο, Αριζόνα).

Παράλληλες εκδηλώσεις

-Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 8 μ.μ., στον κήπο του Παρθεναγωγείου, συναυλία της χορωδίας του ΦΣΕ «Ηχώ των Καταρρακτών».

-Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 11.30 π.μ., στο Παρθεναγωγείο, βιβλιοπαρουσίαση «Επίκουρος ο κηπουρός της σοφίας» (εκδ.Μολύβι) της Μερόπης Βλάχου, εικονογράφηση Κατερίνα Αντωνοπούλου.

-Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 8 μ.μ., στον κήπο του Παρθεναγωγείου, συναυλία τζαζ Mountain Jazz Quintet, σε συνεργασία με το Ωδείο Δήμου Έδεσσας.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!