Pellanet

35 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στον Βασίλη Γιουματζίδη Συνεχίζεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, στην ερώτηση του βουλευτή του νομού μας, Βασίλη Γιουματζίδη. Συγκεκριμένα, με την υπ' αριθμ. 1248/31-10-2011 ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , ζητούσε την άμεση εξεύρεση λύσης, για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του συγκεκριμένου προγράμματος, το μέλλον του οποίου παρέμενε μετέωρο, καθώς η χρηματοδότησή του έληγε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης: «Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλης Γιουματζίδης, σχετικά με την υλοποίηση των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την 31-12-2011, σας γνωρίζουμε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 2 του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α' 226), προβλέπεται η δυνατότητα της μεταφοράς από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, ποσών μέχρι του ύψους των τριάντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι». Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα καθορίζεται κάθε φορά το ύψος του ποσού χρηματοδότησης, οι αποδέκτες και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τη διαδικασία μεταφοράς του ποσού. Πέραν τούτου, το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία, αναζητά και επιπλέον πόρους από τον προϋπολογισμό του για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων τα επόμενα έτη». Βάσει της ανωτέρω θετικής εξέλιξης, ο κ. Γιουματζίδης έκανε την εξής δήλωση: «Εκφράζω τη μέγιστη ικανοποίησή μου για τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διότι το εν λόγω πρόγραμμα, μέσω του ιδιαίτερου προνοιακού χαρακτήρα που έχει και του κοινωνικού έργου που προσφέρει, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δομές πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας. Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα συμβάλλω στη περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος και στην απρόσκοπτη λειτουργία αυτού και καλώ όλους του αρμόδιους υπεύθυνους φορείς να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή».

Δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα