Pellanet

6ο Φεστιβάλ Νέων Δήμου Έδεσσας ΄΄Εκφράσου Ελεύθερα΄΄

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε το τριήμερο των εκδηλώσεων που για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας.
Φέτος, το Φεστιβάλ Νεολαίας ήταν αφιερωμένο στον εθελοντισμό. Ομιλητές της ημερίδας ''Ο εθελοντισμός στην ζωή μας'' ήταν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος , ο υπεύθυνος του Κέντρου πρόληψης Νομού Πέλλας ''Όραμα'' Λάζαρος Σιάντσης και η Πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων Δανάη Τριγωνάκη οι οποίοι ανέλυσαν την σημασία του εθελοντισμού στην ζωή μας και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις τοπικές κοινωνίες, έδωσαν παραδείγματα εθελοντικής δράσης και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στις εθελοντικές δράσεις που τον αφορούν.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, τίμησε τους ομιλητές με επαίνους για την εθελοντική προσφορά στον τόπο μας.
Ακόμη σύλλογοι, οργανώσεις και ιδιώτες, παρουσίασαν την δουλειά τους στον κόσμο που συνέρευσε στην ποικιλία των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Έδεσσας.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων στην διάρκεια της ετήσιας δράσης του, φροντίζει να ενημερώνει τις νέες και τους νέους στα θέματα που τους αφορούν και πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, προς όφελος των κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας.
Συνεχίζουμε, θέλοντας να πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο και την νεολαία.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν ευχαριστούν τους παρακάτω , που συντέλεσαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ Νέων στην Έδεσσα:
Για την υποστήριξη τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου, την Πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ Νατάσα Ιατρίδου και την υπεύθυνη εκδηλώσεων Μαρία Γραντσάρη.
Για την συμμετοχή τους το Academy Fitness Club της Αλεξίας Μαυροπούλου, τον Αθλητικό Σύλλογο Έδεσσας Μπιρόζης και κυρίως την Αναστασία και Ιορδάνα Μπιρόζη, τα δύο συστήματα των προσκόπων Έδεσσας που το εκπροσώπησαν ο Βαγγέλης Βλαχάκος και η Όλγα Ρωσίδου. Καθώς και τα rock τοπικά συγκροτήματα BLUESING & CRUESING, 3 στον Αέρα, BLUES BAND, SOLD OUT, No Redemption
που τα συντόνισε ο Μενέλαος Κρητικός.
Τον διευθυντή της ΥΗΣ Άγρα Κρουσταλλακίδη Ι. για την παραχώρηση χώρου.
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Τσαβέα Κώστα, Ασπασία Μάτη, Σαμάνδη Χρυσή, Θωμά Βαγγέλη, Κούκο Διονύση, Μίντση Σάκη.
Σχετικά με την διοργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
''Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά, που για μια ακόμη χρονιά το Τοπικό Συμβούλιο Νέων διοργάνωσε το ετήσιο Φεστιβάλ, που σαν κύριο στόχο έχει να δείξει ότι η νεολαία του Δήμου μας, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, μπορεί και συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινωνία.
Το Φεστιβαλ του ΤΟΣΥΝ αποτελεί το αποκορύφωμα της ετήσιας δράσης μας και ταυτόχρονα την αρχή για ένα νέο ξεκίνημα, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των νέων, αλλά και τον παρεμβάσεων μας στα τοπικά δρώμενα.
Φέτος, ως θεματική ενότητα επιλέξαμε τον εθελοντισμό. Μια δράση σπάνια στις μέρες μας και τόσο απαραίτητη, προκειμένου να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. Από εκεί και πέρα, όσα και αν πει κανείς για τον εθελοντισμό θα είναι λίγα. Το μόνο που θα πώ ότι καλό θα είναι να μάθουμε και να δίνουμε και όχι μόνο να παίρνουμε. Δεν ζητάμε την ιδανική, αλλά μια καλή κοινωνία, που θα νοιάζεται για όλους''.

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν
Δήμου Έδεσσας
Αντώνιος Μπουρδάνης

Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV