Pellanet

Αδελφοποίηση Πέλλας με τον Δήμο Radzanowo της Πολωνίας

Στο τελικό στάδιο της αδελφοποίησης βρίσκεται ο δήμος Πέλλας με τον δήμο Radzanowo της Πολωνίας, περιοχή κοντά στην πόλη Plock, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιόμετρων από την Βαρσοβία.

Στα πλαίσια των διεργασιών για την αδελφοποίηση, το δήμο Πέλλας επισκέφτηκε πρόσφατα αντιπροσωπία 25 Πολωνών εκπροσώπων του δήμου Radzanowo, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για έξι ημέρες στην περιοχή μας. Ανάλογη επίσκεψη είχε κάνει πέρσι στην Πολωνική πόλη ομάδα του δήμου Πέλλας με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο διάστημα της παρουσίας τους στην Πέλλα, οι εκλεκτοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου καθώς και στην Έδεσσα, τα λουτρά της Αριδαίας και τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα.
Κατά τις πρώτες ημέρες της παραμονής τους, οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο της Πέλλας, στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Πέλλας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.
Τις επόμενες ημέρες ξεκίνησαν οι περιηγήσεις στα Άθυρα, το Δυτικό, την Ραχώνα, την Αγροσυκιά και την Νέα Πέλλα, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις τοπικές φυσικές ιδιαιτερότητες και την ομορφιά των διαμερισμάτων. Εντυπωσιασμένοι έμειναν τα μέλη της Πολωνικής αντιπροσωπείας αντικρίζοντας τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων ενώ έκδηλος ήταν και ο ενθουσιασμός τους στους καταρράκτες της Έδεσσας και στα λουτρά του Λουτρακίου.
Στο μεσοδιάστημα έγιναν παράλληλες επισκέψεις και σε οινοποιείο της περιοχής των Γιαννιτσών καθώς και σε εκκοκκιστήριο βάμβακος στην περιοχή του Δυτικού ενώ η ξενάγησή τους στους χώρους του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας ενίσχυσε την μετάδοση του Αρχαίου Ελληνικού μας πλούτου. Σύντομες περιηγήσεις έγιναν στους Πολωνούς και στις σχολικές μονάδες του δήμου μας οι οποίες είναι ως επί το πλείστον πλήρως ανακαινισμένες.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Η αποστολή του Πολωνικού δήμου έτυχε θερμής αποδοχής από το δήμαρχο Πέλλας κ. Τσαλταφερίδη Απόστολο ο οποίος βρισκόταν διαρκώς σε άμεση επαφή και συζήτηση με τον Δήμαρχο του Randznowo, καθώς και από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων αλλά και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου.
Τα έξοδα της αποστολής τόσο για την διαμονή όσο και για την διατροφή καλύφθηκαν από τον Δήμο Πέλλας ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας και ο Δήμος Αριδαίας προσέφεραν τα γεύματα κατά την ημέρα επίσκεψης της αποστολής στις αντίστοιχες περιοχές.
Η οργάνωση της αποστολής και η αρχική επικοινωνία μεταξύ των δύο Δήμων έγινε από Ελληνική Συμβουλευτική Εταιρεία και την αντίστοιχη του κράτους της Πολωνίας, ενώ υπεύθυνοι για την διεξαγωγή του προγράμματος ήταν από τον δήμο Πέλλας ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ.Μιμηκόπουλος Βασίλειος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοκκονάς Δημήτριος και η ιδιαιτέρα του δημάρχου κ. Μπόσκογλου Ανθή.

«Το χτίσιμο αδελφικών σχέσεων και η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ λαών διαφορετικών εθνικοτήτων είναι για εμάς μία αφορμή ώστε να βελτιώσουμε την γνώση μας για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναπτύξουμε το κατάλληλο περιβάλλον για την υιοθέτηση διαφορετικού πολιτισμού και κουλτούρας. Βάση αυτής της λογικής λοιπόν, προβήκαμε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο στην έναρξη ανταλλαγής απόψεων και της εναλλαγής επισκέψεων των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα του Randzanowo με στόχο την αποτελεσματικότερη αλληλεπίδραση που ίσως βελτιώσει τις υποδομές και των δύο Τοπικών Αρχών. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα δραστηριότητες του παραπάνω σκοπού και αναμένουμε την τελική απαιτούμενη διαδικασία που θα σφραγίσει και τυπικά πλέον το αδελφικό πνεύμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πέλλας κ.Τσαλταφερίδης Απόστολος.

Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι