Pellanet

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2022-23 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης», όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μαθητών, γονέων αλλά των εθελοντών εκπαιδευτικών του Φροντιστηρίου στον προαύλιο χώρο του ναού.
Κατά την σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την εικόνα του κατάμεστου από τους πολυάριθμους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς προαυλίου. Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Ιωάννη και τους συνεργάτες του για τον αγώνα που καταβάλλουν προκειμένου να λειτουργήσει κάθε χρόνο το Φροντιστήριο και τους έδωσε τις πατρικές του ευχές.
Στην συνέχεια ο Υπεύθυνος το Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, παρουσίασε την δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αναφερόμενος αρχικά στα πνευματικά κίνητρα της προσπάθειας που γίνεται και σημειώνοντας ότι κατά τα 15 χρόνια λειτουργίας του Φροντιστηρίου εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα 250, ενώ φέτος προστέθηκαν 15 επιπλέον επιτυχόντες. Συνεχάρη τους επιτυχόντες και ευχαρίστησε τους 55 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες τους στο Φροντιστήριο. Κάλεσε τους μαθητές να έχουν συνέπεια, επιμέλεια και σεβασμό και ευχαρίστησε όλους τους άλλους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Προσέθεσε επίσης, ότι η επιλογή των ωφελουμένων μαθητών -320 για το τρέχον έτος- γίνεται από ειδική επιτροπή, προκειμένου να τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα της αποδοχής τους βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων.
Κατά το πέρας των ομιλιών δόθηκαν αναμνηστικά βραβεία στους επιτυχόντες από τον Σεβασμιώτατο.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, 2022


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:27 - Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου μας αποχαιρετά την Κυριακή το βράδυ

14:23 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14:21 - Καταγγελία-Εσωτερική διασπορά Covid-19, σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς.

14:17 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

14:16 - “Όταν ο ήλιος σπάει την πέτρα”: Νέο βιβλίο του Νίκου Δημαρά από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

11:26 - Η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε την υποψηφιότητα και την πρόταση ρήξης και ελπίδας του Μιχάλη Κατρίνη

11:24 - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

10:05 - Θεοδώρα Τζάκρη – Συνάντηση στη Βουλή με αντιπροσωπεία της ΠΟΠΥΣΥΠ

10:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υποδομών για την πορεία του έργου Οδικός Άξονας ΕΟ2 Θεσσαλονίκη- Γιαννιτσά – Έδεσσα

09:28 - Σε εξέλιξη η φωτιά στο όρος Πάικο – Κοντά σε πεδίο βολής του στρατού