Pellanet

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων αντιμετωπίζοντας ήδη προβλήματα "επιβίωσης" βλέπουν ολοένα και περισσότερο να περιορίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το 2011 ωστόσο αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολο σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Παναγιώτης Σαραφούδης, μιλώντας στο ''Ράδιο Πέλλα'' και τη Χριστίνα Παπαδοπούλου.
Φέτος τα λουκέτα αυξήθηκαν δραματικά και κλείνοντας η χρονιά υπολογίζεται να έχουν φτάσει τα 100. Ο κ. Σαρφούδης είπε χαρακτηριστικά ότι τα εμπορικά καταστήματα βρίσκονται στο "κόκκινο", με πολλά μάλιστα από αυτά να δηλώνουν αδυναμία ακόμα και για την κατάθεση του ενοικίου τους, εκτός από τις οφειλές τους σε ΙΚΑ, τράπεζες και εφορία. Συζήτησε και για το θέμα που τέθηκε από το καλοκαίρι για τη μείωση στις τιμές των ενοικίων από τους ιδιοκτήτες, που αν και κάποιοι τήρησαν τη συμφωνία και πάλι οι επιχειρηματίες αδυνατούν να πληρώσουν.
Επίσης, έκανε λόγο γα μείωση του τζίρου την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα στο τραγικό, όπως τόνισε, 50%. Αυτό που μπορεί να μας σώσεί είναι οι εκπτώσεις, είπε, αλλά και πάλι δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα, όταν ήδη έχουν αρχίσει δεκαήμερα προσφορών ή κάποια καταστήματα κάνουν συνεχώς εκπτώσεις, ο κόσμος έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα και δεν ξοδεύουν πλέον ούτε οι ''έχοντες''. Το κλίμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου είναι αντίστοιχο και στις γειτονικές αγορές του νομού και όχι μόνο ενώ δεν αφορά τα είδη ένδυσης, υπόδησης ή σπιτιού, αλλά και τα είδη τροφίμων καθώς κι εκεί ο κόσμος αγοράζει τα απολύτως απαραίτητα και δεν κάνει σπατάλες. Η νέα χρονιά προμηνύεται ακόμη δυσκολότερη, εφόσον έρχονται νέα μέτρα και αυξήσεις σε ΔΕΚΟ, όπως στη ΔΕΗ ή και στα καύσιμα, οπότε οι καταναλωτές σίγουρα θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις αγορές τους. Χριστίνα Παπαδοπούλου

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ