Pellanet

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Την ευκαιρία να θίξει μία σειρά θεμάτων ιδιαίτερα σοβαρών για τους αγρότες είχε ο Βουλευτής και Κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Καρασμάνης. Αυτό έγινε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που εγκρίνει τις τοποθετήσεις των Προέδρων και Διοικητών των μεγάλων Οργανισμών. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο υποψήφιος Διοικητής Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης.
Ο Γιώργος Καρασμάνης αναφερόμενος στο διάστημα 2004-2005 επεσήμανε τη γενναία εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας με την εφαρμογή του Νόμου για τα Πανωτόκια με τον οποίον διέγραψε 1.800.000.000 ευρώ γεγονός που απετέλεσε σημαντική ανακούφιση για τουλάχιστον 54.000 αγρότες. Έθιξε επίσης το μείζον θέμα των δανείων με αλληλόχρεους λογαριασμούς, τα οποία εδώ και 3 δεκαετίες ταλαιπωρούν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες και το οποίο πρέπει να λήξει προκειμένου οι οφειλέτες να απαλλαγούν από τις ενοχλήσεις της Τράπεζας.
Ένα ακόμη ζήτημα της τοποθέτησης του Γιώργου Καρασμάνη ήταν οι παλινωδίες πάνω στο θέμα της μετατροπής των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε μονάδες παραγωγής βιοθανόλης. Το αποτέλεσμα είναι το θέμα αυτό να έχει «παγώσει» και μαζί του να «παγώνουν» και οι προοπτικές χιλιάδων αγροτών μας οι οποίοι θα μπορούσαν να στραφούν σε εναλλακτικές και πλέον προσοδοφόρες καλλιέργειες. Ως γνωστόν κύριος μέτοχος της Βιομηχανίας Ζάχαρης είναι η Αγροτική Τράπεζα, συνεπώς η νέα διοίκηση αναλαμβάνει με τη σειρά της τη δική της ευθύνη στο όλο ζήτημα.
Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις του Γιώργου Καρασμάνη για το τι προτίθεται να πράξει η νέα διοίκηση της Τράπεζας στο θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών και της στήριξης των νέων ανθρώπων ώστε να προσελκυστούν στην αγροτική απασχόληση, ο κύριος Πανταλάκης υπογράμμισε ότι είναι υπέρμαχος των δράσεων για την ανανέωση του έμψυχου αγροτικού δυναμικού και ως εκ τούτου βλέπει απόλυτα θετικά και την πρόωρη συνταξιοδότηση και την ουσιαστική ενίσχυση των νέων αγροτών.
Θετικός εμφανίστηκε και ως τις προαναφερθείσες άλλες προτάσεις που αφορούν την ταχτοποίηση του θέματος των δανείων με τους αλληλόχρεους λογαριασμούς και την απεμπλοκή της μετατροπής των εργοστασίων της Βιομηχανίας Ζάχαρης σε μονάδες παραγωγής βιοθανόλης.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι