Pellanet

Ανανεωμένο για τη νέα σχολική χρονιά το νηπιαγωγείο των Προμάχων

Ολοκληρώθηκε το έργο που αφορούσε στην επισκευή της περίφραξης και στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Νηπιαγωγείο Προμάχων.

Συγκεκριμένα, το έργο περιελάμβανε εργασίες καθαίρεσης και αποξήλωσης της παλιάς περίφραξης. Κατασκευάστηκε νέο τοιχίο περίφραξης συνολικού μήκους 37 μέτρων, πάχους 30 εκατοστών και μεταβλητού ύψους, το οποίο επενδύθηκε από την εξωτερική πλευρά με σχιστόλιθο. Επίσης, τοποθετήθηκαν μεταλλικά κιγκλιδώματα και σιδηρές θύρες στις εισόδους. Στον αύλειο χώρο κατασκευάστηκε διάδρομος με επίστρωση πλακών τσιμέντου και επενδύθηκε το υφιστάμενο τοιχίο.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί η υγρασία που αναπτυσσόταν εσωτερικά του Νηπιαγωγείου, διαστρώθηκε με κονιόδεμα και έγινε επάλειψη με μονωτικό υλικό σε τμήμα του δαπέδου στον ακάλυπτο πίσω χώρο του κτιρίου. Για την προστασία του κονιόματος, τοποθετήθηκαν τσιμεντόπλακες και ο τοίχος επενδύθηκε με υλικό όμοιο της περίφραξης. Επίσης, έγιναν εργασίες επιχρισμάτων και εξωτερικών χρωματισμών σε τμήματα της πρόσοψης της αποθήκης. Έτσι, ο χώρος έγινε επισκέψιμος για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 27.963,49 ευρώ (με το ΦΠΑ).

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:Είμαστε η Δημοτική Αρχή που δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί, αλλά τα αναδεικνύει και δίνει λύσεις. Γνωρίζουμε ότι με τις εργασίες επισκευής και συντήρησης στο Νηπιαγωγείο των Προμάχων δεν λύνουμε οριστικά αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για ένα παλιό κτίριο που είναι λογικό να παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Ωστόσο, με τις παρεμβάσεις μας θα παρέχουμε στα παιδιά μας έναν χώρο φιλόξενο και ασφαλή. Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, είμαστε εκεί. Δίπλα στα προβλήματα. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα καινούριο σχολείο, γιατί πραγματικά το αξίζει το χωριό. Και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το πετύχουμε. Μέχρι τότε όμως, ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συντηρήσουμε το υπάρχον κτίριο. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, αν αναλογιστεί κανείς την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε για χρόνια το Νηπιαγωγείο.Νικήσαμε το χρόνο και είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά πιστοί στις δεσμεύσεις μας.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Η κωμωδία ΄Στους 2 τρίτος…χωρεί’ στο Δημοτικό Θέατρο Μαυροβουνίου Σκύδρας

12:43 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

12:39 - Σήμερα και αύριο στην Έδεσσα: Η ταινία των θερινών σινεμά που σπάει ταμεία και ξεγυμνώνει την πατριαρχία. ->Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024: Πάντα υπάρχει το αύριο.

12:36 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «50 Χρόνια Δημοκρατίας, 50 Χρόνια Πολιτικής Ομαλότητας»

12:33 - Φεστιβάλ Ολύμπου: Την Πέμπτη25 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο κροκόδειλοςCrocky και οι φίλοι του», της τιμώμενης χώρας Σερβίας με υπέρτιτλουςστα Ελληνικά

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!