Pellanet

Αναβαθμίζεται η προσβασιμότητα στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης της οδού Οδυσσέα Ελύτη στα Γιαννιτσά

Η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την προσβασιμότητα στο δήμο Γιαννιτσών ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες. Πρόκειται για το έργο που αφορά τη διάνοιξη της οδού Οδυσσέα Ελύτη η οποία συνδέει το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών με την Περιφερειακή οδό Κωνσταντινουπόλεως, ενώ στην προέκτασή της συναντά την οδό Μ. Αλεξάνδρου επίσης σημαντική για τη διακίνηση των πολιτών.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ,00 ευρώ και περιλαμβάνει σε πρώτη φάση εργασίες διάνοιξης της οδού και την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης. Επίσης στη συνέχεια θα τοποθετηθούν κράσπεδα και θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της οδού ενώ μετά τις απαιτούμενες προεργασίες στο οδόστρωμα θα γίνει η ασφαλτόστρωση της οδού.
Το έργο ενώ είχε προγραμματιστεί να εκτελεστεί το 2008 διαδικαστικά θέματα που προέκυψαν και αφορούσαν τις ενστάσεις εργολάβων καθώς και την ανάδειξη του πρώτου διαγωνισμού ως άγονο, καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών.
Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη με τον ανάδοχο του έργου οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αρχές καλοκαιριού οπότε θα γίνει και η παραλαβή του έργου για να δοθεί προς χρήση στους πολίτες.
Η ωφελιμότητα του έργου είναι πολύ μεγάλη αφού τα πλεονεκτήματα που αποκτούν τόσο οι οδηγοί, όσο και οι πεζοί αλλά και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Νοσοκομείου (ασθενοφόρα κα,) είναι πολλά.
- Πλέον οι οδηγοί που θέλουν να κατευθυνθούν μέσω προς την οδό Εγνατία αποκτούν μια εύκολη και ασφαλή οδική διέξοδο, και μειώνοντας παράλληλα την επιβάρυνση στον κόμβο των παλιών Σφαγείων.
- Επίσης άνετη και ασφαλή πρόσβαση αποκτούν οι οδηγοί που προσέρχονται προς το Γενικό Νοσοκομείο από την περιφερειακή οδό στην ανατολική είσοδο της πόλης.
-Σημαντική είναι η ωφέλεια για τους πεζούς που καθημερινά προσέρχονται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Πλατανότοπου αφού πλέον αποκτούν εύκολη, ασφαλή και ταχεία πρόσβαση στο χώρο.

Μετά από συνεργασία που είχε ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Αρνάκη Τιμόθεο για το θέμα αυτό έκανε δηλώσεις και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ουσιαστικά ξεκινάμε τη υλοποίηση των έργων που έχουμε προγραμματίσει για την τρέχουσα χρονιά. Δίνουμε βάση στον τομέα προσβασιμότητας με την διάνοιξη οδών εντός του αστικού ιστού της πόλης και στην κατασκευή περιφερειακών οδών γιατί υπάρχει έλλειμμα στον τομέα αυτό. Ηδη τα οδικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα έτη επί θητείας μας, έχουν συμβάλλει θετικά στην αλλαγή εικόνας της πόλης και νομίζω ότι αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες. Εμείς κάνουμε αυτό που υπαγορεύει η ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία και νομίζω ότι ανταποκρινόμαστε στις επιταγές της με τον όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.»

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου, 2010


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook