Θ.Θεοδωρίδης: Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων
Στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη βρέθηκε αντιπροσωπεία των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της Πέλλας που συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία. Οι παρευρισκόμενοι επέδωσαν ψηφίσματα στον κ. Θεοδωρίδη διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο τα οποία κατατίθενται το επόμενο διάστημα στη Βουλή προς ψήφιση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε στους παρευρισκόμενους: «Γνωρίζουμε τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα. Γνωρίζουμε, όμως και τα δίκαια αιτήματά σας. Συμπαραστεκόμαστε στον διαρκή αγώνα σας και είμαστε κοντά σας, σας στηρίζουμε».
Τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων αφορούν την καταβολή των συντάξεων χωρίς νέες περικοπές, την παροχή υπηρεσιών του Κράτους Πρόνοιας στους πολίτες μέσω της στήριξης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, οι παραγωγικές τάξεις απαιτούν στήριξη του θεσμού της οικογένειας, βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και των άλλων ευέλικτων μορφών εργασίας καθώς και παραμονή του κριτηρίου της 35ετίας για τη συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας. Ακόμη, στο ψήφισμά τους αναφέρεται η συνταξιοδότηση του αγρότη στα 62 έτη και της αγρότισσας στα 60 έτη, ενώ, αντιδρούν στις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ζητούν πλήρη και σταθερή εργασία με 35ωρο-5νθήμερο-7ωρο, πραγματική αντιμετώπιση της ανεργίας, καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε αναλογία 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και επάνδρωση των δομών υγείας.
Ειδικότερα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικούν κατοχύρωση του «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότη με ανάλογη ταυτότητα, την παραμονή του συντελεστή 13% στην παραπάνω κατηγορία αγροτών, επαναφορά μίας συγκεντρωτικής και μία ετήσιας δήλωσης απόδοσης ΦΠΑ, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την μη τήρηση βιβλίων για αγρότες με τζίρο μέχρι 15.000,00 ευρώ, την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου 12.000,00 ευρώ και αναγνώριση της προσωπικής και οικογενειακής εργασίας στα έξοδα. Επιπλέον, αφορολόγητο όριο στις επιδοτήσεις μέχρι του ποσού των 12.000,00 ευρώ, επαναφορά του συντελεστή φορολόγησης 13% στα αγροεφόδια, λένε «όχι» στην φορολόγηση των αποζημιώσεων από απώλεια παραγωγής καθώς και στην άδικη φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Χρήστος Πέτκος. Οι κοινωνικοί φορείς που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία είναι οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Π.Ε. Πέλλας, ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιρετής Π.Ε. Πέλλας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πέλλας, οι Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., ο Σύλλογος Οικοδόμων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Π.Ε. Πέλλας, οι Εποχικοί Εργάτες στην Επεξεργασία Φρούτων, ο Σύλλογος Γονέων Τριτέκνων πρώην Επαρχίας Έδεσσας και η Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση.
Δημοσιεύτηκε στις 4 Φεβρουαρίου, 2016