Pellanet

Απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών

Το Εργατικό Κέντρο  ΠΕΠ – Γιαννιτσών καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016

και στο Κεντρικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στην Θεσσαλονίκη στις 11.30 πμ μπροστά στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, οι δανειστές, οι οποίοι εδώ και χρόνια, έχουν ρίξει τη χώρα μας σε μια ατέλειωτη οικονομική κρίση με τεράστια ύφεση, ανεργία και φτώχεια, με τεράστια μείωση μισθών, με ευέλικτη φθηνή δουλειά και με τους εργοδότες να έχουν καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, επιστρέφουν ξανά! Επιστέφουν  ζητώντας από την Κυβέρνηση να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργατικά δικαιώματα απόμειναν από τα συνεχή Μνημόνια ψηφίζοντας νέο εργασιακό νόμο

ΘΕΛΟΥΝ :

  • Οι ομαδικές απολύσεις να απελευθερωθούν πλήρως και χωρίς καμιά προστασία για τους απολυμένους.
  • Οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και κυρίως οι ατομικές συμβάσεις να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και θα γενικευτούν.
  • Οι εργαζόμενοι να αφεθούν χωρίς καμία συλλογική προστασία, να συνεχίσουν να αφήνονται έρμαια σε κάθε εργοδότη και σε κάθε επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη), με το διευθυντικό δικαίωμα να είναι ο μοναδικός «νόμος» των εργασιακών σχέσεων.
  • Η φθηνή, ευέλικτη, μερική και ανασφάλιστη εργασία, δηλαδή η εργασιακή ζούγκλα, να εξακολουθήσει να είναι ο κανόνας για όσους έχουν τη τύχη να έχουν ακόμα δουλειά.
  • Η ανεργία και η φτώχεια να γιγαντωθούν ακόμα παραπάνω.
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία να καταρρεύσουν και οι συντάξεις μας να εξαερωθούν.
  • Οι δημόσιες επιχειρήσεις να πωληθούν σε ιδιώτες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό κράτος να καταργηθούν, η Παιδεία και Υγεία να χειροτερεύσουν ακόμα παραπάνω.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, δεν έμεινε και δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.

Τα συνδικάτα, τα σωματεία μας, όλοι οι εργαζόμενοι

πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε.

Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε εργασιακό χώρο, για προετοιμασία και δυνατή αγωνιστική απάντηση στις 8 Δεκέμβρη 2016, με την συμμέτοχη στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία.

(Για την εξυπηρέτηση όσων εργαζομένων, συνταξιούχων, άνεργων, θέλουν να παρευρεθούν στο Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη το Εργατ/κο Κέντρο θα ναυλώσει για τον σκοπό αυτό Λεωφορείο . Η αναχώρηση θα γίνει από την  Πέμπτη και ώρα 9.30 το πρωί εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων .  Δηλώσεις συμμετοχής για μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη στα τηλέφωνα 2382022153, πρωινές ώρες και 6932393043 (Εργατικό Κέντρο – Γραμματεία) έως και την Τετάρτη το πρωί -ΩΡΑ 12.00.

 

Δημοσιεύτηκε στις 6 Δεκεμβρίου, 2016


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook