Pellanet

Από 288 εφορίες μένουν 30

Την αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου, τη συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και επιπλέον 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων, από την προσεχή Δευτέρα, 22 Αυγούστου, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών. Μέσα σε αυτά που συγχωνεύονται υπηρεσίες τμημάτων είναι και το τελωνείο της Βέροιας (οι πληροφορίες για κλείσιμο δεν ισχύουν τελικά). Συγκεκριμένα, από τέσσερα που ήταν τα τμήματα του τελωνείου Βέροιας, συγχωνεύονται σε δυο. Όσον αφορά την απόφαση του Υπουργείου, αναφέρει τα εξής:

-Τίθεται σε εφαρμογή από 22 Αυγούστου η αναστολή της λειτουργίας του Τελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β΄τάξης) της περιοχής του Νομού Αττικής και οι καθ' ύλην αρμοδιότητές του, οι οποίες αναφέρονται στην τελωνειακή παρακολούθηση, εποπτεία και εφαρμογή του συνόλου των τελωνειακών διαδικασιών που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).

-Αναστέλλεται τη Δευτέρα η λειτουργία 14 γραφείων, τμημάτων και αυτοτελών τμημάτων κεντρικών υπηρεσιών, καθώς και ειδικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών της γενικής διεύθυνσης τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης. Πρόκειται για υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός τελωνείων, αλλά ασχολούνται με θέματα που αφορούν στα τελωνεία.

-Εφαρμόζεται από τις 22 Αυγούστου αναστολή της λειτουργίας 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων. Οι συγχωνεύσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων στα τελωνεία Αθηνών, Αστακού, Ναυπλίου, Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», Λαυρίου, Πατρών, Θηβών, Δράμας, Ελευσίνας, Ρόδου, Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Νέας Ορεστιάδας, Χαλκίδας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κακαβιάς, Ευζώνων, Μυτιλήνης, Ξάνθης, Κατερίνης, Χανίων, Χίου κλπ. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 ΔΟΥ.
Το συνολικό σχέδιο προβλέπει ότι οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα μετατραπούν σε 30 και ότι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και τα «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» που θα δημιουργηθούν. Οι πληρωμές θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζών.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026