Pellanet

Άρθρο του δικηγόρου Στάθη Φουντουκίδη για την έξοδο από το μνημόνιο

Άρθρο του δικηγόρου Στάθη Φουντουκίδη, στο οποίο κάνει λόγο για την έξοδο από το μνημόνιο έπειτα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη.

«Δεν φτάσαμε ακόμη στην Ιθάκη μας κ. Τσίπρα

Ιθάκη (μεταφορικά): το τέρμα ενός ταξιδιού, μιας αναζήτησης ζωής

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να απευθυνθεί με διάγγελμα στον Ελληνικό Λαό από το νησί της Ιθάκης, θέλοντας να μας πείσει ότι μετά από μια μεγάλη και δύσκολη πορεία εντός προγραμμάτων στήριξης, η χώρα πλέον επιστρέφει στην κανονικότητα. Είναι όμως αυτή η αλήθεια;

1. Η πορεία αυτή θα ήταν πιο σύντομη

Όπως έχει γίνει γνωστό μεταξύ άλλων και από δηλώσεις ευρωπαίων παραγόντων, η χώρα θα είχε βγει στις αγορές ήδη από το 2015. Τι μεσολάβησε και καθυστερήσαμε 3,5 χρόνια; Μα η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ. Μια δομική αντιπολίτευση, δίχως συναίνεση στο παραμικρό, με ρητορία περί «γερμανοτσολιάδων» και υποσχέσεις για άμεση κατάργηση μνημονίων και απεγκλωβισμό από τους ευρωπαίους «τοκογλύφους». Μια καταστροφική πολιτική το πρώτο εξάμηνο υπουργείας του Γιάνη, που οδήγησε σε ένα τρίτο, μη αναγκαίο μέχρι τότε, μνημόνιο και άλλα 3,5 χρόνια προγράμματος, που φορτώθηκαν στην πλάτη του εξαπατημένου ελληνικού λαού.

2. Δεν φτάσαμε ακόμη στην «Ιθάκη», δλδ στο τέρμα του προορισμού

Ναι, το πρόγραμμα τελειώνει, όμως παραμένει η επιτροπεία, η οποία θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια, όπως επίσης και σειρά μέτρων που θα εφαρμοστούν από 1-1-19, όπως έχει συμφωνηθεί ήδη. Από χθες τελείωσε η φτηνή χρηματοδότηση της χώρας, αλλά από σήμερα έρχονται νέα, σκληρά μέτρα και βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Αρχίζει το τέταρτο, άτυπο μνημόνιο, με λιτότητα διαρκείας, νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις φόρων και εισφορών, εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και πολύ αυστηρή επιτήρηση. Συνεπώς μόνο για «το τέρμα του ταξιδιού» δεν μπορεί να μιλά κανείς, αντίθετα έχουμε πολλές φουρτούνες να αντιμετωπίσουμε.

3. Δεν είναι ο κ. Τσίπρας ο κατάλληλος καπετάνιος να οδηγήσει το καράβι στην Ιθάκη, τη χώρα έξω από την κρίση οριστικά

Η κυβέρνηση επιμένει δογματικά στο παράλογο μείγμα υψηλών φόρων και εισφορών, υπονομεύοντας την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών. Αδυνατεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να αποκτήσουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, ανταγωνιστική παιδεία και ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Δεν σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού στα εθνικά θέματα, όπως αποδείχθηκε με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είναι ανίκανη να διαχειριστεί έκτακτες καταστάσεις (βλ πυρκαγιές Αττικής) και κυνική στον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί η ανικανότητας της.

Η Κυβέρνηση καταρρέει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κανένα επικοινωνιακό σόου, καμιά απόκρυψη της πραγματικότητας δεν αρκούν να πείσουν τους Έλληνες πολίτες. Εξαπατήθηκαν στο παρελθόν και δεν θα το πάθουν ξανά. Οι εκλογές έρχονται, οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν στην κάλπη τον κ. Τσίπρα, που αντί για μια συγγνώμη για τα όσα προκάλεσε στον τόπο εξακολουθεί να τους θεωρεί λωτοφάγους».

Στάθης Φουντουκιδης
Δικηγόρος

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ