Pellanet

Αστικές ευθύνες για το νοσοκομείο της Έδεσσας

Το ποσό των 1.800.000 ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν οι εταιρείες και τα νοσοκομειακά στελέχη που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τη κατάχρηση ορθοπεδικών υλικών στο Γ.Ν. Έδεσσας, εφόσον αποδοθούν τελικά αστικές ευθύνες και η αρμόδια εισαγγελική αρχή της Έδεσσας δεν περιοριστεί μόνο στην πειθαρχική παραπομπή των υπευθύνων.
Μετά την εντολή που έδωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, το πόρισμα με το σύνολο των ευρημάτων και των μέχρι τώρα συμπερασμάτων του Επιθεωρητή Αθανάσιου Βλάχου παραδόθηκε σήμερα από τον Διοικητή της 1ης & 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Άρη Μουσιώνη στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας που διερευνά την υπόθεση, ώστε να τροφοδοτηθεί η δικαστική έρευνα μέχρι να κατατεθεί και η σχετική επίσημη έκθεση των επιθεωρητών.
Ο κ. Μουσιώνης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στους λόγους καθυστέρησης της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημόσια Διοίκηση και κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες που παρέλκυαν χρονικά την αξιοποίηση της έρευνας.
Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Παλιότερες έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση, διήρκησαν για πολλά χρόνια, περιέχοντας όλα τα ελλείμματα και τις αντιφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Η έλλειψη τεχνογνωσίας και μεθοδολογίας, το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο, η ατολμία, η ανικανότητα και η ασυνέχεια της Δημόσιας Διοίκησης, ανέπτυξαν υπάλληλες δυναμικές σε υπερκείμενα συμφέροντα που τις περιθωριοποιούσαν. Όπως είχαμε υποσχεθεί με συνέντευξη Τύπου στις 20.2.2011, η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ήταν να μην ανεχτεί άλλες καθυστερήσεις. Γι' αυτό με εντολή Υπουργού, ανέλαβα προσωπικά να δώσω την απαιτούμενη συνέχεια, σε άμεσο χρόνο, υποσχόμενος την Ποινική, Πειθαρχική και Αστική προαγωγή της υπόθεσης».
Καταληκτικά τόνισε πως θα αναζητηθούν οι αστικές ευθύνες του συνόλου των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών, ώστε σε άμεσο χρόνο να επιστραφεί το σύνολο της οικονομικής ζημίας. Ο Διοικητής της 1ης & 3ης Υ.Π. δεν μπόρεσε ωστόσο να ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες της υπόθεσης, αφού ακόμη δεν έχει παραδοθεί στις αρχές η επίσημη Έκθεση. Πηγή:www.capital.gr

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27