Pellanet

Αθώος αποδείχθηκε ο Δημήτρης Γιάννου για την υπόθεση του 2012

Ρεπορτάζ: Παύλος - Νεκτάριος Παπαδόπουλος

 

Να που η ημέρα επιφύλασσε μια δικαστική έκπληξη, η οποία κατά πως εξελίχθηκε δικαιώνει τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου. Πληροφορίες και μάλιστα απόλυτα έγκυρες ανέφεραν στο pellanews.gr πως για την υπόθεση που ταλάνισε την δημοτική αρχή, με την αργία στην οποία είχε τεθεί ο κ. Γιάννου, εξαιτίας μη κλεισίματος καταστήματος της πόλης των καταρρακτών, παρά τα συνεχή γραψίματα της αστυνομίας, έκλεισε, καθώς ο Δήμαρχος αθωώθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ήταν μια light υπόθεση, όπως είχαμε αναφέρει όταν πρώτοι μεταδώσαμε την είδηση, λόγω του περιεχομένου της. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ουκ ολίγους να «βγάλουν χολή» κατά του Δημάρχου, κάτι το οποίο φαίνεται πως πλέον δεν θα αποτελεί «χαρτί ισχυρισμών» για διάφορα σενάρια.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος είχε "τιμωρηθεί" για υπόθεση του 2012 και συγκεκριμένα το μη κλείσιμο του γνωστού ΦΟΕ. Τότε, πριν 6 χρόνια, η αστυνομία είχε γράψει για ντεσιμπέλ το κατάστημα και μάλιστα 3 φορές. Όταν συνέβη αυτό δεν υπήρχε Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Έδεσσας(είχε καταργηθεί τα πρώτα μνημονιακά χρόνια το όργανο αυτό της αυτοδιοίκησης), οι κλήσεις πήγαιναν στην Αστυνομία και δεν κοινοποιούνταν στον Δήμο). Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννου δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να κλείσει το εν λόγω κατάστημα, "όπως θα έκανε και για κάθε κατάστημα", όπως τελικά είπε λίγο αργότερα στο pellanews.gr.

"Οι Δήμαρχοι πρέπει να είναι υπέρ στο να ανοίγουν καταστήματα και να δημιουργείται απασχόληση και θέσεις εργασίας, όχι να κλείνουν καταστήματα και να προκαλούν δύσμορφα φαινόμενα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιάννου. Μάλιστα δεν δίστασε να επισημάνει πως "αν συνέβαινε κάτι τέτοιο ακόμη και σήμερα, αν καλούμουν να κλείσω ένα κατάστημα δεν θα το έκανα κι ας με τιμωρούσαν πάλι για ένα μήνα. Προτιμώ την προσωπική μου τιμωρία, παρά την ανεργία και την μιζέρια". "Μπορεί να ακούσετε διάφορα, εγώ σας λέω αυτό που συνέβη και αυτό που αισθάνομαι ως τακτική", είπε με νόημα ο Δήμαρχος τότε, κάτι που σήμερα, μετά την απόφαση αυτή, «θα περιμένει να δει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις καλοθελητών και μη», όπως λένε συνομιλητές του.

Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+