Pellanet

Δεντροφυτεύσεις και περιβάλλον

Σε μια ουσιαστική πρωτοβουλία για το περιβάλλον προχώρησαν οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του δημοτικού σχολείου Παραλίμνης σε συνεργασία με το δήμο Γιαννιτσών. Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου φύτεψαν 35 δέντρα (20 Ακακίες Σοφόρες και 15 Φωτίνιες) στην ανατολική πλευρά της αυλής του σχολείου αλλάζοντας την εικόνα της προς το καλύτερο, δημιουργώντας παράλληλα έναν καταπράσινο πνεύμονα που θα φιλοξενεί καθημερινά τους μικρούς μαθητές. Από νωρίς, εργαζόμενοι στον τομέα περιβάλλοντος του δήμου Γιαννιτσών είχαν κάνει όλες τις προετοιμασίες ανοίγοντας τρύπες και μεταφέροντας τα νέα δέντρα δίπλα σε αυτές. Μιλώντας στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες ο διευθυντής του σχολείου Αντώνης Πατσαβούδης, παρουσία του δημάρχου Γιαννιτσών Νικόλαου Παπανικολάου και του αντιδημάρχου περιβάλλοντος και καθαριότητας Νικόλαου Αμπεριάδη τους επεσήμανε ότι θα πρέπει να προσπαθούν καθημερινά για να προφυλάξουν το περιβάλλον από σκουπίδια, ξεκινώντας από την ίδια τους την αυλή στο σπίτι και στο σχολείο. Για την σημασία και την αναγκαιότητα της Ανακύκλωσης έκανε λόγο ο δήμαρχος Γιαννιτσών μιλώντας στα παιδιά και τους περιέγραψε το ανάλογο πρόγραμμα που ήδη εφαρμόζεται στο δήμο. Μάλιστα ζήτησε από αυτά να δώσουν το παράδειγμα και στους γονείς τους και να συμμετέχουν με προθυμία σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των υπαλλήλων του δήμου φύτεψαν τα δέντρα με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Η όμορφη αυτή πρωτοβουλία τελικά κατέληξε σε μια γιορτή στην αυλή του σχολείου λόγω ημέρας. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Αντώνης Πατσαβούδης λίγο αργότερα δήλωσε: Σήμερα με τη βοήθεια του δήμου Γιαννιτσών προχωρήσαμε σε μια σημαντική πρωτοβουλία που θα αλλάξει την εικόνα της αυλής του σχολείου μας και η οποία γέμισε χαρά τα παιδιά που καθημερινά παίζουν σ’ αυτή. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να προστατέψουμε το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε πνεύμονες πρασίνου και ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε το πρόγραμμα Ανακύκλωσης που ξεκίνησε στο δήμο Γιαννιτσών και ελπίζω να συνεχιστεί σε μεγαλύτερη έκταση και ένταση. Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο και τους εργαζόμενους της υπηρεσίας περιβάλλοντος και καθαριότητας για την πρωτοβουλία τους αυτή η οποία θα πρέπει να έχει και συνέχεια και στήριξη από όλους.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά