Pellanet

Διαμαρτυρία για επιβολή ΦΠΑ 13% στο νερό των αγροτών

Δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσπάθεια μείωσης του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους έναντι εισαγόμενων αμφιβόλου ποιότητας, σε τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που συζητήθηκε στη Βουλή το βράδυ της 20ης Ιουλίου, προβλέπεται η επιβολή ΦΠΑ 13% στο νερό άρδευσης που χορηγούν οι ΤΟΕΒ στους αγρότες. Πρόκειται για μία εντελώς ανορθολογική παρέμβαση στην αγροτική οικονομία η οποία αυξάνει δυσβάσταχτα το βάρος της αγροτικής παραγωγής και αναμένεται να προκαλέσει σειρά επιβαρύνσεων στο τοπικό σύστημα παραγωγής, προώθησης και διανομής των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Οι νέοι αγρότες διαπιστώνουν ότι το μέλλον τους είναι αβέβαιο και δεν υπάρχει πλέον εγγύηση για ένα αξιοπρεπές εισόδημα για αυτούς και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, ο καταναλωτής που εμπιστεύεται την ελληνική γεωργία θα αναγκαστεί να πληρώσει ακριβότερα το τίμημα αυτής της επιλογής.
Παρά το γεγονός ότι το μέτρο φαίνεται να είναι εισπρακτικού χαρακτήρα, τελικά δε θα αποδώσει καθώς οι αγρότες, σε μεγάλο ποσοστό, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων η οικονομική κρίση. Όσοι ζουν στην ελληνική περιφέρεια διαπιστώνουν καθημερινά το αδιέξοδο το οποίο βιώνουν οι αγρότες και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Καλώ την πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποσύρει την παραπάνω τροπολογία. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και η ενδυνάμωση της θέσης των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ